Ak Parti Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu:

AK Parti Milletvekili adayı ekonomist Dr.

Ak Parti Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu:
AK Parti Milletvekili adayı ekonomist Dr. Cengiz Yavilioğlu, Türkiye‘nin büyük bir değişim ve dönüşümden geçtiğini belirterek, Türkiye‘nin her geçen gün hızla büyüdüğünü söyledi. 2023‘te Türkiye ilk 10‘larda yer alacağını ifade eden Yavilioğlu, bununla birlikte ihracat rakamlarının da artacağını kaydeti. Piyasalar Dergisi‘ne özel açıklamalarda bulunan Dr. Yavilioğlu, "Ekonomi alanında ise, sağlam makroekonomik politikalar ve kapsamlı yapısal reformların bir sonucu olarak, 2002 yılından bu yana yaşanan kayda değer orandaki büyüme, Türkiye‘yi yabancı yatırımcılar için cazip hale getirmiştir. Avrupa‘nın 6. dünyanın ise 16. en büyük ekonomisine sahip olan Türkiye‘de kişi başına düşen gelir, birçok AB ülkesinden daha yüksek seviyeye ulaşmıştır. Türkiye ekonomisi, Avrupa‘nın büyük ekonomilerinden daha hızlı büyümektedir. Bu büyümeyi Türkiye genelinde bölgelere yayıp, gerekli payların alınması gerekmektedir. Bunu yapmak için konusunda uzman bir kadroya görev verilmelidir" dedi.

Ülkemizi ‘Muassır medeniyet‘ seviyesine getirme için çok çalışmak gerektiğini ifade eden Dr. Yavilioğlu, "Bizi yeni bir dönem bekliyor. Dünyadaki ivme yarışında rekabetçi olmamız şart, ancak sadece zenginleşerek değil gelir dağılımı adaletini, bölgesel kalkınışın farklılıklarını gözeterek, toplumsal katılım ve paylaşımını artırarak, tarafsızlık ve etkin çalışma için yapısal reformları gerçekleştirmemiz gerekiyor. Şu anda bulunduğumuz 16. sıradan, dünya ekonomisinde ilk 10‘a ulaşmayı hedefleyen bir Türkiye‘de layık olan gelişmişliğe de ulaşmamız şarttır. Türkiye artık dışardan emir alan değil, kendi ayakları üzerinde duran, kendi imkanlarını en iyi şekilde kullanan bir ülke yolunuda hızla ilerliyor. 2023‘de hepimiz birlikte olmalıyız. Bu ülke hepimizindir. Türkü ile Kürdü ile Lazı ile Arabı ile Çerkezi ile Alevisi ve Sünnisi ile hepimiz bu ülkenin sahibiyiz. Bu yüzden önümüzdeki dönemi bir hasat olarak yakalamalıyız. Yıllardır biriktirdiğimiz sorunları, yeni bir toplumsal mutabakatla çözümleme fırsatı, ötekileştirmeden, yok saymadan, kadınlarımızla, gençlerimizle, bizi biz yapan tüm farklılıklarımızla, zenginliklerimizle ama bir arada birlikte çözme zamanı kendimize ve bu ülkenin Güneydoğusundan Kuzeybatısına, sahilinden yaylasına kadar eşit ve özgür vatandaş olarak birlikte, bir arada ve huzurlu yaşama hakkımız olduğuna inanarak güvenerek bunları yapmalıyız." şeklinde konuştu.

“HASAT ZAMANI”

Erzurum’un 2011 Kış Oyunlarıyla birlikte dünya gündeminde yerini aldığını belirten Dr. Yavilioğlu, şimdiye kadar AK İktidarın verdiği tüm sözleri vatandaşın karşısında tuttuğunu söyledi.

Erzurum’un bir dünya kenti olduğuna dikkat çeken Yavilioğlu, “Erzurum 6 yeni hastanenin yer alacağı Sağlık Kampusuna kavuşuyor. Erzurum bu yatırımlarla sağlık şehri oldu, sağlık alanında marka il konumuna yükseldi. 2011 Kış Oyunları ile birlikte artık Erzurum bir dünya kenti oldu. Kış Oyunlarının Erzurum’a verilmesi sağlanarak oyunlarda yapılacak yatırımlar için 650 Trilyon gibi büyük bir para girdisi sağlanmış oldu. Sağlıkta, turizmde, eğitimde, önce bölgenin ardından da Türkiye’nin cazibe merkezi oldu. Sadece 2011’de Cumhuriyet Tarihi’nin en büyük ödeneği, milyonlarca ödenek şehrimize gelmiştir. Erzurum’un bir dünya kenti olma yolundaki ilk adım olarak gördüğümüz 2011 Kış Oyunları’nın Erzurum’a alınması konusunda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat ilgi alaka ve talimatlarıyla sağlanmış oldu. Tüm bunlar Sayın Genel Başkanımız ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderlik ettiği AK Hizmetler sayesinde olmuştur. 12 Haziran artık bizlerin vefa ödeme zamanıdır. Sandıkta atacağınız her oy, bölgemizin kalkınmasına, yeni yatırımların yapılmasına öncü olacaktır. Artık hasat zamanı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA