Türker: Abd’Nin Irak İşgaline Karşı Çıktığımız İçin Mağdur Edildik

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, parti olarak miting düzenlemediklerini belirterek, "Mitinglerle çeşitli yerlerde, toplama insanları alanlara getirip kendimizi kandırmıyoruz. Tam tersi seçmenin ayağına gidiyoruz." dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, parti olarak miting düzenlemediklerini belirterek, "Mitinglerle çeşitli yerlerde, toplama insanları alanlara getirip kendimizi kandırmıyoruz. Tam tersi seçmenin ayağına gidiyoruz." dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin il başkanlığınca düzenlenen seçim çalışmaları için Kilis’e geldi. Seçim otobüsünden vatandaşları selamlayan ve şehir turundan sonra seçim otobüsünde basın açıklaması yapan Türker, DSP olarak 12 Haziran‘da yapılacak genel seçimlerde iddialı olduklarını kaydetti. Türker, "Şu ana kadar kamuoyundan aldığımız olumlu tepkiler barajı aştığımızı gösteriyor." dedi.

Genel Başkan Türker, 2002 yılında mağdur edilmiş bir parti olduklarını savunarak, bu mağduriyete sebebin, ABD’nin Irak işgaline karşı çıkmalarından kaynaklandığını ifade etti. Türker, şöyle dedi: "Bugün ABD, Irak‘ta 1 milyona yakın masum insanları öldürdü, kadınlarına tecavüz etti ama tüm bu olaylara AKP hükümeti seyirci kaldı. Bugün Libya‘da Kaddafi ve NATO’nun bombalarından kaçan 600 Libyalı vatandaş, denizin ortasında yaşam mücadelesi veriyor. Bu insanlardan 270 tanesi kayboldu, bizim savaş gemilerimiz görüyor, Genelkurmay‘a bildiriyor. Genelkurmay, başbakana bildiriyor, Başbakan NATO ne diyorsa onu yapın diyor, savaş gemilerine NATO‘dan gelen bilgi dokunmayın oluyor. Peki soruyorum nerde insan haklarını savunan CHP, nerde Müslümanlığı savunan Başbakan, bu insanlar ölüyor ve kimse yardım etmiyor."

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ayrıca, işsizlik konusunda son 8 yılda uygulanan ekonomik modelin ithalata dayalı hale getirildiğini savundu. Türker, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye‘de ithalat yoğunlukta olduğu için üretim yok denecek kadar az. Bir zamanlar hayvancılık sektöründe dünya sıralamasında 5. basamaktayken, şimdilerde kurbanlıklar için Angus ithal ediyoruz ve Kurban Bayramı‘nda Angus kurban ediyoruz. Bunlar yetmiyormuş gibi şu anda Macaristan‘dan sessiz sedasız bir şekilde kuzu ithalatı gerçekleştiriliyor. Tarım sektörü ölmüş durumda. İhracat, ithalatın yüzde 50‘sinin altında Önceleri yüzde 70 şeklinde belirlenen hedef şimdilerde tam tersine dönmüş durumda. Günümüzde de otomobil ithalatı ihracatı geçmiş durumda. Bu nedenle uygulanan ekonomik model, işsizlik üreten bir modeldir. DSP olarak ‘Halkçı Rekabet Ekonomisi‘ adlı model geliştirdik. Bu model, Türkiye‘de sıcak para ve ithalatı kontrol eden, üretimi devreye sokup üretimi teşvik eden ve işsizliği gidermesi öngörülen bir modeldir."

Basın açıklamasına Kilis İl Başkanı Ökkeş Aslan ile Kilis milletvekili adayları Canan Doğan ve Hasan Kahraman da katıldı.