Miniklerin Gösterisi Büyüledi

Gaziantep‘te Gazi Anaokulu öğrencileri tarafından yapılan yılsonu gösterileri herkesi büyüledi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi‘nde düzenlenen programa, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi, ilçe şube müdürleri ve Gazi Anaokulu Müdür vekili Hülya Erbekte ile çok sayıda davetli katıldı.

Hülya Erbekli yaptığı açıklamada, "Gazi Anaokulu olarak yaptığımız 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı içinde çocuklarımızın hazırlamış olduğu drama, ront, folklor gibi birçok etkinlikten oluşan yılsonu müsameresinde bir araya geldik. Amacımız çocukların kendilerine olan güvenlerini sağlamalarına yardımcı olmaktır. Ayrıca bu tür etkinlikler velilerin okulla bütünleşmesini ve kaynaşmasını sağlıyor. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için çok güzel reklam oluyor. Velilerin okula bakış açısı değişiyor" dedi.

Okul öncesi eğitimin önemine değinen Erbekli, "Bizim okulumuz Yukarıbayır‘da kırsal bir bölgede bulunuyor. 2 yıl önce göreve geldiğimde bizim okulumuzda 120 öğrenci vardı. Ben göreve geldiğim günden beri bu tür etkinlikleri yapıyorum. Çünkü, bizde sınav sistemi diye bir başarıyı ölçen sistem yok. Bizde yıl sonu etkinlikleri, sosyal etkinlikleri ne derece yaparsan, o kadar başarılısın ve o kadar da okul öncesi eğitimi tanıtma imkanına sahip olabiliyorsun demek. Onun için bu etkinliklerin okul öncesi

eğitimi yaygınlaştırma konusunda son derece etkili olduğunu düşünerek her yıl bu programları yapıyorum" diye konuştu.

Çocuklar, öğretmenleri eşliğinde hazırlanan bir birinden güzel gösterileri tek tek sunarken, programın en dikkat çekici gösterisi ise davul ve klarnet eşliğinde Adana yöresine ait oyunların oynanması oldu. Davul ve klarnetin ritmine uyum sağlamaya çalışarak göbek atan minikler herkesi kendilerine hayran bıraktı. Çocuklarının gösteri anını ölümsüzleştirmek isteyen bazı veliler ise cep telefonu ve fotoğraf makinelerine sarılarak uzun süre miniklerin gösterisini çekti. Davetlilere unutulmaz zaman yaşatan

anaokulu öğrencileri gösteri sonunda adeta alkış yağmuruna tutuldu.

Gösteriden keyif aldığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi ise, bu tür etkinliklerin her zaman yapılmasını isteyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Ünverdi, konuşmasının ardından başarılı minikleri kupa ile ödüllendirdi.

Kaynak: İHA