İş Potansiyelini Geliştirecek Yeni Proje

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Seferihisar Belediyesi, ilçe esnaf sanatkarının iş potansiyelini geliştirecek yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

3 Haziran‘da Samos Adası‘ndan getirilecek Yunanlı misafirler için İESOB ile Seferihisar Belediyesi‘nin işbirliği altında farklı ve renkli etkinlik düzenleyeceği belirtildi. Türk mutfağını ve kültürünü tanıtacak etkinliklerin yanı sıra Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Sığacık Kalesi‘nin 489. yıldönümününde kutlanacağı kaydedildi. Seferihisar‘ın ticaret ve turizm potonsiyelinin artırılmasını hedefleyen etkinliklerin tema olarak "Yerelde hareket, esnafta bereket" olarak seçtiklerini belirten

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, "Seferihisar esnafına destek vermek için böyle bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Yunanistanlı vatandaşlarla birlikte bir bereket etkinliği gerçekleştiriyoruz. Umarım amacına ulaşan bir organizasyon olur" diye konuştu.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 13 Haziran‘da yapacakları organizasyon öncesinde hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmadıklarını belirtirken şunları söyledi: "Yunanlı dostlarımızı memnun etmek için hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmıyoruz. Şenlik öncesinde bütün esnafa bilinçli olma anlamında dersler veriyoruz. Yabancı dil eğitiminden tutun üst baş yani kıyafet düzenine kadar."

Etkinlik kapsamında bir piknikte düzenleneceği öğrenilirken, Türk -Yunan pikniği ile iki ülke insanının kaynaşması ve çevre halkının eğlenceli vakit geçirmesi amaçlanıyor. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sakin Şehir felsefesinin yerel hareketi, küçük esnafı hareketlendirmeyi öngördüğünü belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Esnaf birliği ile birlikte başlattığımız işbirliğinin çok olumlu olacağını düşünüyoruz. Yerel yönetim ve Esnaf birliği işbirliğinin çok olumlu olacağını düşünüyoruz. Yerel

yönetim ve Esnaf birliği işbirliğinin yerel esnafa sahip çıkarak, bu işbirliğinin doğru sonuçlar doğurduğunu göstererek, tüm Türkiye‘ye örnek olacağını düşünüyoruz."

Kaynak: İHA