"Yasaları Zorlamak Hiç Kimseye Bir Şey Sağlamayacaktır"

Kızı Yelda Soluk‘un mezuniyet töreni için Sivas‘a gelen Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, alınan 2 temmuz önlemleri hakkındaki soruları cevaplayarak, "Olayları elbette ki unutmak mümkün değil ama büyütmenin de bir anlamı ve kimseye bir yararı olacağını düşünmüyorum" dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi‘nde okuyan kızının mezuniyet töreni için Sivas‘a gelen Ulaştırma Bakanı Habib Soluk gazetecilerin sorularını yanıtladı. 2 Temmuz 1993‘te 37 kişinin yanarak hayatını kaybettiği Madımak Oteli önünde bu yıl toplanılarak tören düzenlenemeyeceği kararının hatırlatılması üzerine Bakan Soluk, "Yasaları zorlamak, yeni etki-tepkiler ortaya çıkartmak hiç kimseye bir şey sağlamayacaktır" dedi.

Soluk, "2 Temmuz, hakikaten hiçbir vicdanın tasvip edemeyeceği olayın gerçekleşmesi olarak hafızalarımızda kaldı. Ancak birlik beraberlik, kardeşlik içerisinde acıları geçmişe bırakıp geleceğe beraberlik içerisinde gitmemiz gerekir diye düşünüyorum. Olayın tasvip edilir yanı yoktur. Allah, ülkemizin hiçbir köşesinde, o ve ona benzer hiçbir çirkin olayı göstermesin temennisinde bulunuyorum. Olayları elbette ki unutmak mümkün değil ama büyütmenin de bir anlamı ve kimseye bir yararı olacağını düşünmüyorum.

Orası bilim merkezi olarak düzenlendi. Herkese açık. Herkesin, her zaman ziyaret edebileceği bir mekan olarak belirlendi. Dolayısıyla bu yasaları zorlamak, yeni etki tepkiler ortaya çıkartmak hiç kimseye bir şey sağlamayacaktır. O çirkin olayın olduğu mahal bugün artık bir kültür merkezi olarak düzenlendi. Ayrıca da o hiçbir vicdana sığmayacak olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın isimleri için de bir köşe düzenlendi. Dolayısıyla onların bu isimleri üzerinden daha fazla birlik beraberliği zedeleyecek

olayların çıkmasına sebebiyet vermenin hiç kimseye bir şey kazandırmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk kabine içinde yer alıp almayacağının sorulması üzerine, "61. hükümetin kabinesi açıklandığı anda milletimize, vatanımıza, insanımıza hayırlı olsun diyeceğiz. Hayatım boyunca bugün böyle, yarın ne olacağım hiç yapmadım. Normal olarak müsteşarlık görevine dönmem gerekiyor. Ancak sayın başbakanımızın tasarrufunda nasıl şekillenir bu hususta bizin önyargımız ya da beklentimiz olmaz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA