Meü Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi‘nden 2010-2011 eğitim öğretim döneminde mezun olan 44 öğrenci, diplomalarını törenle aldı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi‘nde gerçekleştirilen törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, öğretim görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Vali Güzeloğlu, Türkiye‘nin zenginliği, Türkiye‘nin aydınlık geleceği ve bu ülkeye güven duymamızı sağlayan genç doktorları içtenlikle kutladığını söyledi. Üniversitelerin, çağdaş bilimin, gelişmenin ve kalkınmanın merkezi olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Üniversiteler, bugün en değerli varlık olan bilimsel bilgiyi üretir. Eğer üreten olmak, yöneten olmak ve eğer dünyada 21. yüzyılda etkin olmak istiyorsak, bilgiyi üreten olmalıyız. Türkiye, her alanda büyük bir geleceğe doğru yol alırken iddiasını dünya çapında çok açık ve net bir şekilde ortaya koyarken, onu ancak ve ancak yetişmiş, nitelikli, özgüvenli, yerelden-evrensele ulaşan değerleri sindirebilmiş ve temsil edebilmiş bireylerle sağlayacaktır” dedi.

Buralardaki gelişmenin Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Sadece sayısal değil kalite anlamında niteliksel değil niceliksel olarak ta bütün eğitimi ve üniversite boyutunu tanımlamak zorundayız ve eksiklikleri dikkatle kapatmak zorundayız. Şüphesiz ki, Mersin Üniversitesi‘nde başarı düzeyi bağlamında elde edilen verilerde en yüksek hedefi elde etmek zorundayız. Mersin‘deki en öncelikli işimiz ve kişisel ev ödevimiz, şüphesiz ki Tıp Fakültesi inşaatının tamamlanması olacaktır. 2013 yılından önceye hedefledik, sadece Tıp Fakültesi için değil kent merkezine de 5 bin yatak kapasiteli çok modern, çağdaş bir yerleşke, yurtlar ve sosyal donatılar yapılacak. İnanıyorum ki Mersin Üniversitesi geliştikçe kentimiz ve insanımızda gelişecek" diye konuştu.

Konuşmasında mezun olacak öğrencilere de seslenen Güzeloğlu, şöyle devam etti; "Tıp Fakültesi öğrencilerimizde, yalnızca bu ülkenin sağlıklı geleceğine değil tüm dünyanın sağlıklı geleceğine ve doktorluk mesleğine katkı sunacaklardır. Mezun olan öğrencilerimiz din, dil, ırk, renk gibi ayrımı gözetmeksizin yılmadan çalışacakları için tüm insanlık adına bir kazançtır. Doktorluk ve benim mesleğim diğer mesleklerden biraz farklıdır. Bazı mesleklere girerken artık kişisel değil, toplumsal düşüneceksiniz, özel değil her şeye kendinizin dışındaki bir pencereden bakacaksınız. Kendi düşüncelerinizi değil toplumun sizden beklentilerini öne alacaksınız. Ben buna kısaca topluma adanmış hayatlar diyorum. Bir insanın gözündeki umutsuzluğa, onun dünyasına en uygun bir küçük ışık tutmaktır. O ışığın adı da doktorluktur. Işığınız hiç sönmesin, topluma yaydığınız o sağlık ve o enerji hiç tükenmesin, gözlerinizde bu gün başlayan o kararlılık sizden hiç gitmesin. Geleceğiniz bu günkü gibi hep aydınlık olsun.”

MEÜ Rektörü Prf. Dr. Suha Aydın ise, mezun olan bu öğrencilerin kendileri için övünç kaynağı olduğunu dile getirerek, "Bu yıl 44 öğrenci mezun ettik, toplam bu güne kadar mezun ettiğimiz öğrenci sayısı ise 356. 206 adet üniversite yayınından 95 tanesi MEÜ Tıp Fakültesi‘ne ait. Bu güne kadar üniversitede 2 bin 960 tane uluslararası indekslere giren yayın yapılmış, bunun bin 440 tanesini yine MEÜ Tıp Fakültesi gerçekleştirmiştir" dedi.

Tören, mezun olan öğrencilere diplomalarının dağıtılmasıyla sona ererken dönem birincisi Merve Bozkurt, diplomasını Vali Hasan Basri Güzeloğlu‘ndan aldı.

Kaynak: İHA