İlk Seyahatına Çıkan Lüks Gemi Marmaris’E Ulaştı

Bahama bandralı Seabourn Quest isimli ultra lüks yolcu gemisi denize inmesinin ardından ilk yolculuğunu Marmaris’e yaptı.

İlk Seyahatına Çıkan Lüks Gemi Marmaris’E Ulaştı
Kruvaziyer sektöründe yolcularına en lüks kruvaziyer turizm deneyimini yaşatmayı hedefleyen Amerikan “Seabourn” kruvaziyer firması 32 bin gross tonluk, 198 metre uzunluğundaki Genova’da inşası yeni biten Bahama bayraklı “Seabourn Quest” adlı ilk seferine çıkarttı. İsim anneliğini 4 Oskar ödüllü ünlü Amerikalı aktris Blythe Danner’ın yaptığı ultra lüks gemide 225 okyanus manzaralı suit ve 22 penthouse suit yer alıyor. Her suittin kendine ait yatak ve oturma alanıyla beraber deniz gören pencere yada verandası bulunuyor. Tüm yolcularına en iyi hizmeti verebilmek için her suite bakan kişiye özel yardımcılar çalışıyor. Normalde bu kadar büyük kruvaziyer gemilerinde kabin sayısı çok fazla iken “Seabourn Quest” misafirlerine en rahat ve en üst seviyede hizmet verebilmek için yolcu sayısını 450’yle sınırlandırmış durumda.

Gemide 335 personel misafirlerini memnun edebilmek için bulunuyor. Geniş ve rahat kabinlerinin dışında, misafirlerin güzel vakit geçirebilmesi için gemide bin metrekarelik dünyanın kruvaziyer gemi içerisinde bulunan en büyük spa alanı, spor salonu, iç ve dış havuz, yoga ve plates kursları, masaj seansları, bütikler, casino, gece klubü, dünyaca ünlü orkestraların ve sanatçıların yer aldığı gece showları ve sinema gösterimi için büyük bir salon ve çeşitli su sporları olanakları yer alıyor. Lüks gemiye yakışacak şekilde dünyaca ünlü aşçıların hünerlerini sergilediği 4 ayrı restoran ve 6 bar servis veriyor.

Seabourn Quest adlı bu ultra lüks kruvaziyer gemisi, isim verme töreninin ardından Barcelona’dan 14 günlük ilk seferine başladı. İlk sefer güzergahı Barselona’dan sonra sırasıyla dünya sosyetesinin uğraklarından Cannes, Monte Carlo, Portofino ve tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Civitavecchia (Roma), Sorrento, Gythion, Aghios Nikolaos, Girit ve Simi limanlarının ardından 10’uncu gününde Marmaris Limanına ulaştı. Seabourn Quest gemisi, seferini Kuşadası, Mykonos, Navplion limanlarına uğrayarak Pire’de (Atina) son verecek.

Kaynak: İHA