Almanya‘da Kahvehane Kundaklandı, Gurbetçiler Tepkili

Almanya’nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Elmshorn şehrinde kahvehane olarak işletilen derneğin kudaklanmasına tepkiler sürüyor.

Almanya’nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Elmshorn şehrinde kahvehane olarak işletilen derneğin kudaklanmasına tepkiler sürüyor. Yangının meydana geldiği mekanı ziyaret eden Hamburg Başkonsolosluğu‘ndan Konsolos Berati Alver, olayın takipçisi olduklarını belirterek vatandaşları sükunete davet etti. Elmshorn Polis Merkezi ile görüştüğünü belirten Alver, “Kendilerine olayın ciddiyetini anlattık. Can kaybı olmamasına rağmen bu olayda bizim canımızın yandığını ve mal kaybı olduğunu ilettik. Bu olayda bizi tek sevindiren gelişme ise can kaybının olmaması.” dedi.

Yangının çıktığı Türk Alman Dostluk Derneği yöneticisi Bülent Çelik, olay gecesi çok sıcak olduğu için arka kapıyı biraz açtığını ve zanlının bu esnada içeriye girdiğini tahmin ettiğini söyledi. Çelik olayı şöyle anlattı: “Elindeki bidondan yere bir şeyler dökmeye çalışıyordu. Müdahale etmeye çalıştım. Daha sonra bidonun içindeki sıvıyla üzerimi ıslatmaya çalıştı. Çakmağı çakınca geri çekildim. O da elindeki bidonu ateşe vererek içerideki 25 kişinin üzerine attı.” Polisin ‘olay siyasi değil‘ açıklamasına anlam veremediklerini belirten Çelik, “İnsan bu duruma nasıl gelir. Bu yabancı düşmanlığı değil de nedir?‘ diye sordu.

Görgü tanıklarından Doğan Köylü ise yangını çıkaran şahsın bir başka binada oturduğunu belirterek, “Buradaki gürültüden rahatsız olması mümkün değil. Yarın o şahıs mahkemeye çıktığı zaman sıradan bir avukat mı yoksa başka avukatlar mı onu savunacak göreceğiz.” dedi.