Şifa Hastaneler Grubu, Üçüncü Şubesini Gaziemir’E Açtı

Şifa Hastaneler Grubu, üçüncü şubesini Gaziemir’e açtı. 1983 yılında poliklinik çalışması ile başlattığı hizmetlerini, 28 yılda bir üniversite ve dört hastane ile taçlandıran grup, İzmir’in güney kısımınıda modern bir hastane ile tanıştırdı.

Şifa Hastaneler Grubu, Üçüncü Şubesini Gaziemir’E Açtı
Şifa Hastaneler Grubu, üçüncü şubesini Gaziemir’e açtı. 1983 yılında poliklinik çalışması ile başlattığı hizmetlerini, 28 yılda bir üniversite ve dört hastane ile taçlandıran grup, İzmir’in güney kısımınıda modern bir hastane ile tanıştırdı.

Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,AK parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İlhan İşbilen,Şifa Hastaneler Grubu Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Ateş, Gaziemir Şifa Tıp Merkezi Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Hançer, milletvekili adayları, üst düzey bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 1987 yılında yataklı tedavi üniteye geçen Şifa Basmane Hastanesi, 1995 yılında Basmane hastanesini büyüterek İzmir’in en büyük ve ilk özel hastanesi olma ünvanını aldı. 2001 yılında Bornova Şifa, 2005 yılında Doğu Anadolu’nun en büyük özel hastanesi olan Erzurum Şifa Hastanesi’ni hizmete açtı. Kısa sürede sağlık hizmetinde ülke gündemine oturan hastane, geçen günlerde de Şifa Üniversitesi’ni kurarak İzmir’in 9’uncu üniversitesini hayata geçirdi. Şimdide Özel Gaziemir Şifa Tıp Merkezi’ni işletmeye açan Grup, bu sayede hizmet yelpazesini şehrin üç tarafına yaymış oldu.

Gaziemir Etiler Caddesi‘nde faliyete geçen Tıp Merkezi hakkında bilgi veren Şifa Hastaneler Grubu Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Ateş, "Çalışan sayısını son iki yılda 200 arttırarak bin 400 kişiye ulaşan ve 2012 yılı sonunda da toplam 2 bin kişiye istihdam sağlayacak olan kurumumuz, bu zor ama zevkli hizmeti değerli hastalarımıza sunarken, çalışanlarımızda kendilerini dünyanın en bahtiyar insanı kabul etmektedirler. İleri teknoloji, deneyimli kadrolar ve insana saygı anlayışı ile çalışan hastanemiz mensupları, Şifa Hastaneler Grubuna güvenen ve büyük teveccüh gösteren halkımıza layık olmak için gece gündüz durmadan çalışmaya devam edecektir." dedi.

Ekim 2009 tarihinde de sağlık kanadına eğitim kanadını da eklediklerinin altın çizen Doç. Dr. Mehmet Ataş, "Türkiye’deki hekim ve hemşire açığının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan Türkiye’nin ilk sağlık bilimleri üniversitesi olan Şifa Üniversitesi, Bayraklı‘da Ankara caddesi üzerinde bulunan eğitim kampüsü ile ilk yıl 250 öğrenci almayı planlanmaktadır. İzmir’in 9. üniversitesi olan Şifa Üniversitesi bu yıl Tıp Fakültesine 50, Diş Hekimliği Fakültesine 20, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Diyetisyenlik bölümlerine 60‘şar öğrenci kabul edecektir. 2012 eğitim yılı planlamamızda da Erzurum ve İzmir kampüslerimizde binin üzerinde öğrenci eğitim alacaktır. Çiğli’de kurmayı planladığımız sağlık kent projesi ve Bornova Eğitim Araştırma Merkezimizin büyüme projeleri devam etmektedir. Tüm Ege’yi ilçe ilçe, kent kent “Şifa” ya kavuşturmak temel hedefimiz olacaktır." şeklinde konuştu.

Hamiyetseverlerin gayretleriyle Şifa Vakfı’nın kurulduğunu söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İlhan İşbilen, Şifa hastanesi çalışanlarının ilk günlerde Uşak’a giderek insanlarımızı çadırlarda tedavi etme yoluna gittikleri günleri aktardı. Bu sevgi ve teveccühün halk nezdinde yer bulduğunu söyleyen İşbilen, hastanenin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

"BURASI BİR VAKFIN ESERİ"

"Allah kimseyi sağlığında etmesin, ama böyle hastanelerden de yoksun bırakmasın” diyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Burası bir vakfın eseri. Kar gütmeyen tek amacı insanlara ayrımsız hizmet etmek olan vakın eseri. İzmir’de üç hastane Erzurum’Da bir hastane, şimdi de bir büyük hamiyet ve insanlık eseri, çığ gibi insanlara hizmet etmek için ellerini kollarını açmış, mücessem bir anıta dönüşmüş, emek veren herkese yürekten sükranlarımı sunmak istiyorum."

Sağlık konusunda çok ciddi adımlar attıklarını, bunların başında ise eczanelerin önüne konulan barikatların kaldırılması geldiğini söyleyen Bakan Günay, İzmir’de iki adet tıp kent yapılacağını, bunlarında Bayraklı ve Tepecik semtlerinde olacağını söyledi. Ancak bir şehirde iki tıp kent olamayacağı için buna müdahale ettiğini ve isimlerin tek isimde toplanmasını istediğini aktaran Günay, isminde Şifa kent olmasını istediği ve kabul edildiğini kaydetti. Artık İzmir’in Şifa kent olarak tanınacağını belirten Günay, “İşte sağlığı hiçbir engel tanımadan halkın ayağına getirmeye çalıştık. Allaha şükürler olsun. Yapamadığımız işler elbette vardır. 80 yılın birikimini 8 yılda tümüyle elbette halletmek mümkün değil. “dedi.