Seyfettin Yılmaz, “Orman Köylüsü Kalkındırılacak “

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Adayı Seyfettin Yılmaz tarım ve hayvancılığın geliştirileceğini, ormanlardan da çok amaçlı yararlanmanın sağlanacağını söyledi.

Seyfettin Yılmaz, “Orman Köylüsü Kalkındırılacak “
MHP Adana Milletvekili Adayları Seyfettin Yılmaz ve M.Metanet Çulhaoğlu, Karaisalı’nın tarım ve hayvancılıkla uğraşan orman köylerinden Gildirli, Çevlik, Ayvacık, Karahamzalıuşağı, Kayacı, Köpekli, Barakdağı, Boztahta, Etekli, Sofudede, Kaladedağı, Cingöz, Çukur, Beydemir, Hacılı köylerini ziyaret ettiler.

Yılmaz ziyaretler sırasında MHP iktidarında tarım sektörünün yüksek verimlilikte ve kaliteli ürün üreten, teknoloji kullanabilen, ülke insanını besleyebilen ve ihracat kapasitesi yüksek bir düzeye getirileceğini söyledi. Yılmaz, hayvancılık destekleneceğini, hayvan ıslahı, kaliteli yem ve yem bitkileri üretimi artırılacağını, hayvan hastalıkları ve zararlıları ile etkin mücadele edileceğini vurgulayarak, “Hayvan ürünleri sanayi ülke genelinde yaygınlaştırılacaktır. Hayvancılığı desteklemek amacıyla bütçeden yapılan destek ödemeleri yüzde 50 oranında artırılacaktır” dedi.

“YAYLA TURİZMİ GELİŞTİRİLECEK”

Kendisinin de Orman Bakanlığı teşkilatından geldiğini ve 6 yıl süreyle Adana Orman Bölge Müdürlüğü görevinde bulunduğunun kaydeden Yılmaz, bu görevi esnasında Karaisalı’nın ayak basmadık köyü bırakmadığını söyledi. Yılmaz, MHP’nin tek başına geleceği iktidarlarında ormanlardan çok amaçlı yararlanılacağını ifade ederek şöyle dedi:

“Devamlılık, katılımcılık, biyolojik çeşitlilik, uzmanlaşma, su ve yaban hayatının ve ekosistemin etkin korunması hususları dikkate alınarak işletilecek, korunacak ve geliştirilecektir. Yılların birikimi olan yaylacılık sorununun çözümü için Anayasanın 169. Maddesinin 2. fıkrasına “ sınırları önceden belirlenmiş ve ilan edilmiş yayla alanları Çevre ve Orman Bakanlığınca değerlendirilir” hükmünün eklenmesi, 2634 Sayılı Turizm Teşvik Yasasının 8. Maddesine göre “Turizm Alanı” veya “Turizm Merkezi” ilan edilip Turizm Bakanlığına devredilebilir ve buralar yayla turizmine açılabilir hükmünün eklenmesi, 6831 Sayılı Orman Kanunun 93. maddesi gereğince müsadere kararı verilen yayla evlerinin yine aynı Kanunun aynı maddesinin 4.fıkrasına “bedeli mukabilince Orman Genel Müdürlüğünce değerlendirilir” cümlesi eklenmesi, Yaylacılık sorununun çözümü olacaktır. Ayrıca Orman sayılmayan arazilerde yeterli yayla alanı olmaması halinde ise, 6831 sayılı yasanın 17. Maddesine ”sınırları önceden belirlenmiş ve ilan edilmiş yayla niteliğindeki orman alanları bedelli olarak izne konu edilebilir” hükmünün eklenmesi ile orman ve hazine arazilerinin talanı önlenmiş olacağı gibi alınacak bedellerle de ormansız alanların ağaçlandırması sağlanacaktır. Valilik organizasyonunda orman sayılmayan yerlerde yayla alanları belirlenerek bu gibi yerler yayla toplu konut alanı olarak ilan edilecek ve bu alanların her türlü alt yapısı ilgili kuruluşlarca hazırlanarak yayla arsaları üretilecektir”

MHP Adana Milletvekili Adayı M. Metanet Çulhaoğlu da, tarımsal ihracata sağlanan desteklerin artırılacağını ve özellikle arz fazlası ürünlere ihracat ve pazarlama desteği sağlanacağını belirterek, “ Kırsal kalkınmanın en önemli unsurlarından olan köylerin ekonomik ve sosyal hayatını desteklemeye yönelik olarak her köye tarım, orman ve hayvancılıkla ilgili kamu görevlileri atanacaktır. Bu görevlilerden en yetkin olanı valilik tarafından “Köy Mülki İdare temsilcisi” olarak görevlendirilecektir. Karaisalı ve Pozantı’nın köylerini içine alan Ramazanzade Vakfı ile ilgili gerekli araştırmalar yapılacaktır. Bu sorunu çözmeye çalışacağız” dedi.

Kaynak: İHA