Peynircilik Kursuna Katılan Kadınlara Sertifikaları Verildi

Bolu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, İŞKUR ve Alıçören Köy Muhtarlığı işbirliğiyle düzenlenen peynircilik kursuna katılan 24 kadına sertifikaları verildi.

Bolu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, İŞKUR ve Alıçören Köy Muhtarlığı işbirliğiyle düzenlenen peynircilik kursuna katılan 24 kadına sertifikaları verildi. Alıçören köyünde 24 kadına, 54 iş günü verilen kursta 'sütün daha iyi değerlendirilmesi, hijyen kurallarına uygun ve sütü verimli kullanabilme, çiğ sütten değil pastörize sütten ürün elde etme‘ gibi önemli konular anlatıldı. Ayrıca, peynir çeşitlerinden olan 'otlu, kaşar, beyaz, çecil, dil ve örgü´ peynirleri çeşitleri öğretildi.

332 saat süren kursun sonunda kursiyerlere sertifika töreni düzenlendi. Törene, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hayri Coşkun, Vali İbrahim Özçimen’in eşi Nezahat Özçimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman ve İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, Orman Bölge Müdürü Sıtkı Köstereli ve diğer davetliler katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Yaman, yeni kurslar açtıklarını, isteyenlerin bunlara müracaat edebileceğini ifade etti. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da bu tür kursları desteklediğini dile getirdi.

    

AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin ise kursa katılanları bu girişimlerinden dolayı kutladı. Metin, işsizliğin bu faaliyetle sona erdirileceğini ifade etti. Kursiyerlerin günlük 15 TL aldıklarını hatırlatan Metin, sigortalarının da ödendiğini söyledi. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Kursiyerler de yaptıkları peynirleri, törene katılanlar ikram etti.