Keskin, Muhtarların Maaşlarının Yükseltileceğini Söyledi

MHP Denizli milletvekili adayı Ali Keskin, MHP iktidarında köy ve mahalle muhtarlarının maaşlarının en az asgari ücret kadar yükseltileceğini söyledi.

Keskin, Muhtarların Maaşlarının Yükseltileceğini Söyledi
Seçim çalışmalarını sürdüren ve gittiği yerlerde ilgiyle karşılanan Ali Keskin, muhtarların şehir merkezlerinde olsun en ücra köylerde olsun demokrasinin halka en yakın temsilcileri olduğunu belirterek, "Devletimize, milletimize karşılıksız olarak fedakarca hizmet eden, ülkemizin en ücra köşelerinde bayrağımızın dalgalanmasına, ezanımızın susmamasının yegane teminatı muhtarlardır" dedi. Muhtarlara, "Bugüne kadar her seçim döneminin öncesi siyasilerin baş tacı oldunuz, seçimlerden sonra unutuldunuz" diyen Keskin, "Yıllar sonra sizlere maaş bağlandı, arkasından sosyal güvenlik primini siz yatıracaksınız denildi. Maaşınız prime dahi yetmedi. Maaşınızı aldığınız gün eve döndüğünüzde eşinize ve çocuklarınıza, ‘Ben bugün muhtarlık maaşımı aldım bu maaştan da sizlere şunları aldım‘ diyemediniz. Hele hele ihtiyar heyeti üyeleriniz hiç hatırlanmadı. Onların yaptıkları hizmetler, imece olarak görüldü. Madden ve manen tamamen fedakarca hizmet ettiler" dedi.

MHP‘nin seçim beyannamesinin incelendiğinde köy ve mahalle muhtarlarının maaşlarının en az asgari ücret kadar yükseltileceği ve 2011 yılı için 825 TL sözünü verildiğinin görüleceğini belirten Keskin, şunları söyledi:

"MHP iktidara geldiği vakit ilk yapacağı işlerden birisi, asgari ücreti 2011 yılı için 825 TL‘ye çıkarmak ve bu paradan vergi almamak olacaktır. Ayrıca demokrasi tarihimizde MHP bir ilki gerçekleştirecek, ihtiyar heyeti üyelerine 2011 yılı için her ay 150 TL huzur hakkı ödeneceği sözünü vermektedir. Bu ücretler her yıl yükselecektir. Seçim broşürümüzü inceleyin. Bu vaatler hamasi değil. Harcama kalemleri ve ihtiyaç olan kaynaklar tespit edilerek vaatte bulunulmuştur. Bulunduğunuz mahalde vatandaşlık görevi olarak bunları halkımıza duyurun. Bizleri tek başımıza iktidara getirin, sizlere hizmet etme imkanını verin."

Kaynak: İHA