Chp Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Huzur Vaat Etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kahta ilçesinde yaptığı konuşmada huzuru getirmek için söz vererek, ‘Sözüm sözdür, sözüm Kemal‘in sözüdür" dedi.

CHP konvoyu, Adıyaman Havaalanı‘ndan Kahta ilçesine girişteki Samsat Kavşağı‘ndan geçerken, polis konvoyu kontrol altına almak istedi. Konvoyun kazaya sebep vermesini engellemek isteyen polis ile partililer arasında kavga yaşandı. Kavgaya jandarma ekipleri müdahale ederek, olayın büyümesini engelledi.

Mustafa Kemal Caddesi üzerinde partililere hitap eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim otobüsü üzerinden partililere seslendi. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, hükümete yüklenerek, vatandaşlara bir takım vaatlerde bulundu.

Partisinin milletvekili adaylarının tanıtımının ardından halkı selamlayan Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak, siyasette zenginleşmeye son vereceğini belirterek, "Siyasette önce halk zenginleşecek. Kemal sizin Kemal‘inizdir. Sizin için çalışıyor" diye konuştu.

Kahta‘da işsizlik olduğunu ve Türkiye‘de işsizliği yeneceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği güzel Türkiye‘yi kuracağını dile getirdi.

Adıyaman tütününü serbest bırakacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, Adıyaman‘ın etrafının suyla kaplı olmasına rağmen su ihtiyacının olduğunu söyleyerek, "Adıyaman‘a su kanalı yapılması gerekmiyor mu? Peki niye yapmıyorlar? İstanbul‘a Ankara‘ya değil, gel Adıyaman‘a yap kanalı. Adıyaman‘ın kanala ihtiyacı var. O projeleri niye yapıyorlar. Birileri köşeyi dönsün diye. Halkın iktidarında millet köşeyi dönecek. Tütünü serbest bırakacağız. Size sözüm var. Önce benim insanım kazanacak. Önce benim insanımızın cebine

para girecek. Önce benim insanımın akşam tenceresi kaynayacak ve benim insanımın çocuğu huzur içersinde büyüyecek. Herkes kazanacak, herkes büyüyecek" dedi.

Çiftçinin borcunu sileceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, "Yeni CHP‘yi desteklemenizi istiyorum. İşçinin, emekçinin, köylünün partisi yeni Cumhuriyet Halk Partisi‘dir. Herkesin inancına ve kimliğine saygılıyız. Her insanın inancıyla, etnik kimliğiyle bizim başımızın üstünde yeri vardır. Huzuru getirmek için sözüm söz, sözüm Kemal‘in sözüdür" şeklinde konuştu.

Yoksulluğu bitireceğini ve ‘Aile Sigortası‘nı getireceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sizlere hizmet etmek istiyorum. Hiçbir şekilde kendi şahsım için çalışmayacağım. Ailem için çalışmayacağım. Sizler ve vatandaşlarımız için çalışacağım. Dürüstlüğümle sizlere hizmet edeceğim" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu daha sonra özel uçakla Batma‘na gitmek için Adıyaman Havaalanı‘na gitti.

Kaynak: İHA