Kemerburgaz'da denize giren 3 arkadaş kayboldu

Kemerburgaz'da Pazar günü denize giren 3 arkadaş kayboldu. 3 gündür yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonuç vermezken, sahili mesken tutan ailelerin bekleyişi devam ediyor.

Kemerburgaz'da denize giren 3 arkadaş kayboldu
İddiaya göre Pazar günü denize girmek üzere Kemerburgaz Ağaçlı köyüne gelen İsmail Orak(39), Fatih Gültekin(38) ve Harun Kınık(17) ve iki arkadaşı, bir süre sahilde dinlendi. Deniz kıyısına gelerek ayaklarını suya sokan ve şakalaşan İsmail, Fatih ve Harun, gelen büyük bir dalganın etkisiyle dengelerini kaybederek denize sürüklendi. Sahildeki diğer arkadaşlarının 3 kişiyi kurtarma çabası sonuç vermedi.

İhbarın ardından olay yerine gelen jandarma ekipleri, kaybolan şahısların bulunması için arama kurtarma çalışması başlattı. Sahil Güvenlik denizden çalışmalara destek verirken, arama kurtarma ekipleri ve jandarma da sahil şeridi boyunca gözlem yaptı. 3 gündür sürdürülen çalışmalarda şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Hava şartları nedeniyle denizde yükselen dev dalgalar da çalışmaları zorlaştırdı.

Öte yandan kaybolan 3 arkadaşın yakınları da sahil şeridini mesken tuttu. Sahilde bekleyişini sürdüren Fatih Gültekin‘in yakını Hanefi Şahin, Fatih‘in yıllardır buraya geldiğini belirterek, "Aşırı dalgadan dolayı arkadaşları ile denize girmeyelim demişler. Sahilde şakalaşıyorlarmış. Fatih ve arkadaşlarının sırtı denize dönükmüş. Denizde büyük bir dalga geliyor denmiş. Şaka yapıyor sanmışlar. Dalga vurunca bunların birisini çekmiş. Diğerleri kurtarmaya çalışırken kaybolmuşlar" dedi.

Gültekin‘in ablası Nebahat Taş ise yetkililerden yardım isteyerek, "Jandarma kurtarma ekipleri burada. Dalganın durmasını bekliyorlar. Çok tedbirli bir çocuktu. Nasıl böyle bir yere geldi bilmiyorum. Daha fazla yardım gelsin yapılabilecekler yapılsın istiyorum. Bütün ailemiz burada gece gündüz bir umut bekliyoruz" diye konuştu.

Arama kurtarma çalışmalarını sürdüren 110 İtfaiye Gönüllüleri‘nden Oksal Erev de hava şartları nedeniyle yüksek bölgelerden gözle tarama yapabildiklerini belirtirken, Serdar Güleçlin ise "Sahil güvenlik bot ve helikopterle bize yardımcı oluyor. Onlar hava ve denizden bizler de karadan olmak suretiyle çalışmalara devam ediyoruz. Şu an gözlem yapmanın dışında yapılabilecek hiçbir şey yok. Çünkü denizdeki dalgalar yeni canlara bile mal olabilir. Denize girerek bir operasyon yapılması uygun gözükmüyor"

şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA