Gürsel Tekin'in işinden kovdurduğu Enver Aysever ne dedi?

SKY' Türk'te ki görevine son verilen Enver Aysever, Beyaz Tv canlı yayınana katılıp “Millet siyasete girer her tülü ilişkiye girere dünya kadar para kazanır. Biz işimizden olduk maaşlarımız indirildi, cebimizde ki paralardan olduk.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in talimatı ile SKY’Türk’te ki programı yayından kaldırıldığı öne sürülen Gazeteci Enver Aysever, Beyaz Tv canlı yayınından isim vermeden Gürsel Tekin’e önemli, mesajlar verdi.

Özge Özsağman’ın modere ettiği Basın Kulisi’ne telefonla katılan Enver Aysever, Rasim Ozan Kütahyalı ve Mehmet Faraç’ın sorularını yanıtladı.

Gazeteciliğin etiklerinden bahseden Aysever “ Fikir adamları kalemlerinin namusunu korumakla yükümlüdür. Eğer siz kalemlerin namusundan bir kere vazgeçseniz isterseniz genel başkan olun, derler ki ‘kardeşim sen kalemini satmışsın.”dedi.

Gürsel Tekin hakkında konuşmayı tercih etmeyen Enver Aysever “Siyasette kendi ilkelerimi, dünya görüşüme paralel olarak ortaya koymak için bulundum. Nefes alma şansım olmadı zamanda ayrıldım. Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin’i MYK üyesi yapmak istediğinde çok sert bir konuşma yaptım PM’de. Gürsel Tekin’ e muhalefet edenlere direndim. Pozisyon değişti. Bu sefer onun mevkisinde ki genel başkan yardımcısı ile ters düştüm ve onunla ilke kavgasına girdim. Yalan haberler yaparak psikolojik harp yaratmak, medyada da bir metod oldu. Millet siyasete girer her tülü ilişkiye girere dünya kadar para kazanır. Biz işimizden olduk maaşlarımız indirildi, cebimizde ki paralardan olduk.” dedi.

Programın yayından kaldırıldığını telefonla öğrendiğini söyleyen Aysever “2007’den beri SKY’da program yapıyorum. Bana programın kaldırıldığını televizyondan öğrendim. Biz bizim gibi düşünmeyen insanların haklarını savunduğumuz gün uygar dünyanın parçası oluruz. İnsanlar Orhan Pamuk, Elif Şafak gibi yazarlara saldırdılar. Ama biz kalemle silah arasında, biz her zaman kalemin yanındayız. Türkiye’nin aydınlarının başı asla öne eğilmez.” diye konuştu.

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ise Enver Aysever’e yapılanın haksızlık olduğunu öne sürerek “Enver nazik ve kibar biridir. Enver’e yapılan haksızlık söz konusu olduğunda ben kibar nazik birisi değilim. Enver’e karşı yapılan haksızlık konusunda susmak dilsiz şeytanlıktır. Enver Aysever’e bu hatayı yapanlar geri alacaklardır.” dedi.

BEYAZ GAZETE