Türkçe Sevdalıları Sıra Gecesinde Şapka Çıkarttı

Bu yıl 9‘uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının rüzgarı Şanlıurfa‘da esiyor.

Bu yıl 9‘uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının rüzgarı Şanlıurfa‘da esiyor. Bugün Akşam yapılacak etkinlikler için Şanlıurfa‘ya 18 ülkeden 54 öğrenci geldi. Etkinlik öncesi şehri gezen bazı öğrenciler, Urfa‘nın meşhur sıra gecelerine katıldı. Türkçe sevdalıları sıra gecesinde yerel sanatçılara eşlik etti. Gecede Azerbaycanlı Devran‘ın okuduğu ‘Urfalıyam Ezelden‘ parçası ve Tanzanyalı öğrencilerin Şemmame oyunu şapka çıkarttı.

Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği‘nin (ŞUGİAD) düzenlediği Türkçe Olimpiyatları heyecanı Şanlıurfa‘da başladı. Dün Kahramanmaraş‘tan kara yolu ile Şanlıurfa‘ya gelen çocuklar, otoban çıkışında yüzlerce araçlık konvoy ile karşılandı. Daha sonra şehir turu atan öğrenciler ilk olarak Emniyet Müdürlüğüne ziyarette bulundu. Emniyette Müdür yardımcısı Hasan Yılmaz ve şube müdürleri tarafından karşılanan öğrenciler, ziyaretin ardından yerel televizyonlarda ana haber ve canlı yayın konuğu oldu. Öğrenciler yoğun geçen günün yorgunluğunu Şanlıurfa‘nın meşhur sıra gecesinde attı.

Sıra gecesine katılan öğrencilere ŞUGİAD Derneği üyeleri ve aileleri de eşlik etti. Sıra gecesinde öğrenciler halay çekti, yerel sanatçılarla düet yaptı. Gecede Azerbaycanlı Devran‘ın okuduğu ‘Urfalıyam ezelden‘ parçası alkış toplarken, Tanzanyalı öğrenci grubunun Güneydoğu bölgesinin önemli oyunlarından ‘Şemamme‘ oyunu da izleyicilerin beğenisini topladı.

Yapılacak organizasyonun önemine dikkat çeken ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, misafir öğrencilerle halkın çok kısa sürede kaynaştığına işaret etti. Kısa sürede kaynaşmayı ortak değerlere bağlayan Öksüzoğlu, "Her ne kadar ana dillerimiz ayrı olsa da, renklerimiz ayrı olsa da, duygularımızın çoğu aynı, değerlerimiz aynı. Hepimiz için insan önemlidir, insanlık önemlidir. Ayrıca burada dillerimiz de farklı değil, hepimiz Türkçe konuşuyoruz. Sevincimizi, kederimizi, üzüntümüzü yansıttığımız şarkılarımızı, türkülerimizi Türkçe söylüyoruz." dedi.

Bu yıl 9‘uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının dünya çapında kabul gördüğünü kaydeden Öksüzoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu küçümsenecek bir durum değildir. Bu olimpiyatlara 130 öğrenciden 10 bin katıldı. Herkesi buraya mümkün değil, 130 ülkedeki 10 bin hatta yüz binlerce öğrenciyi temsilen 1000 öğrenci geldi. Bu bin öğrenci de Anadolu‘nun farklı şehirlerine dağıldılar, bu coşkuyu farklı şehirlere taşıdılar. Şanlıurfa‘ya da bu coşkuyu 18 ülkeden gelen 54 çocuğumuz taşıdı."

BÜYÜK COŞKU BU GECE

        Şehre gelen 54 misafir öğrenci şehirde heyecan uyandırırken asıl coşku bu akşam yaşanacak. Bu akşam saat 20.30‘da GAP Arena Stadı‘nda öğrenciler hünerlerini sergileyecek. 30 bin kişilik stada 10 bin civarında ek sandalye yerleştirilmesi planlanırken yine de yetersiz kalabileceği ihtimaline karşılık stad dışına 24 metrekarelik dev ekran konulacak.