Kimse Yok Mu Derneği, Kardeş Aile Pikniği‘nin Üçüncüsünü Gerçekleştirdi

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Samsun Şubesi, geleneksel olarak düzenledikleri Kardeş Aile Pikniği‘nin üçüncüsünü gerçekleştirdi. Piknikte, dernek yönetimi ve gönüllü üyeler, yıl içinde yardımda bulunulan yaklaşık 400 kişi ile bir araya geldi.

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Samsun Şubesi, geleneksel olarak düzenledikleri Kardeş Aile Pikniği‘nin üçüncüsünü gerçekleştirdi. Piknikte, dernek yönetimi ve gönüllü üyeler, yıl içinde yardımda bulunulan yaklaşık 400 kişi ile bir araya geldi.

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü bahçesinde, Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi tarafından gerçekleştirilen Kardeş Aile Pikniği‘nde, ihtiyaç sahibi aileler ile kardeş aileleri bir araya geldi. Pikniğe; dernek yönetim kurulu üyeleri ve yardım eden gönüllülerin aileleriyle pikniğe katılarak, ihtiyaç sahibi ailelerle kaynaşmaları sağlandı.

Piknikte sadece çocuklara yönelik, yüz boyama, halat çekme ve çığlık yarışması yapıldı. Misafir ailelere, dernek ekibi tarafından ekmek arası köfte, ayran, meyve ikram edildi. Çocuklara ise top dağıtıldı. Çeşitli eğlenceli etkinliklerin yapıldığı piknikte, dernek yönetim kurulu üyeleri, gönüllüler ve ihtiyaç sahibi aileler hep birlikte horon tepti.

Etkinlik hakkında açıklamada bulunan Kimse Yok Mu Derneği Samsun Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Çetinkaya, geleneksel hale getirdikleri Kardeş Aile Pikniği ile ihtiyaç sahibi ailelere ve çocukların güzel bir hafta sonu yaşamalarını istediklerini ve aileleri kaynaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Ömer Çetinkaya, “Biz insanların sosyal faaliyetlerinde hep bir arada olmak istiyoruz. Onların mağduriyetlerinde, ihtiyaçlarında ve onları eğlendirmek üzere böyle bir piknik yapıyoruz. İnsanlar şu anda çevresindeki yoksul, mağdur insanlara merhamet etmelidir ki Allah da mahşer günü onlara merhamet etsin.” dedi.

Zenginliğin, insanların zekasından kaynaklanan bir durum olmadığını ve Allah’ın verdiği bir nimet olduğunu vurgulayan Çetinkaya, şunları söyledi: “Zengin insanlar o nimetten istifa edecekse onun imtihanını iyi bir şekilde geçirecekseler, insanlar elindeki serveti ihtiyaç sahipleri olanlarla paylaşarak onun güzelliğini yaşasın. İnsanlar parayı değil, elindeki serveti dünyada hayır işlerine kullanarak sevabını ahirete götürebilecektir. Pikniğimize katılan, ailelere gönüllülere ve destekte bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Kimse Yok Mu Derneği gönüllü üyesi olan eski Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu ise “Kurulduğu andan itibarın Kimse Yok Mu Derneği ile birlikteyiz. Sosyal boyutta yardımlarda bulunan çok önemli bir derneğin üyesi olmaktan onur duyuyorum. Bir nebze çorbada tuzumuz olsun diyorsanız lütfen derneğimize yardımlarda bulunun. Bu tür sosyal faaliyetlerin daha geniş kitlelere ulaşması için destekleri bekliyoruz.” dedi.

Dernek Yönetim Kurulu üyesi ve Kardeş Aile Projesi Sorumlusu Berrin Şener de “Bütün gönüllülerle birlikte ihtiyaç sahibi ailelerimizle bir araya geldik. Bir yandan ikramlarda bulunurken, bir taraftan bizim de katıldığımız oyunlarla eğlenceli saatler geçiriyoruz. Çok güzel bir gün geçiriyoruz. İnsanları az da olsa mutlu edebildiysek ne mutlu bize.” diye konuştu.

İhtiyaç sahibi aileler adına konuşan 5 çocuk annesi Fatma Bektaş (45) da “Bu etkinlikten dolayı çok memnun kaldık, çocuklarımızın sevinmesi bizi mutlu ediyor. Bizim için çok iyi oldu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” diyerek duygularını dile getirdi. 4 çocuk babası Mahmut Demirkaya ise derneğin yaptığı etkinlikler ve yardımlardan dolayı çok memnun kaldıklarını ve durumu iyi olan insanların, az da olsa ihtiyaç sahibi bir aileye yardımda bulunmasıyla mağdur diye bir insanın kalmayacağını kaydetti.