Gösteri İçin Van‘a Gelen Öğrenciler Yyü Rektörü Prof. Dr. Battal‘ı Ziyaret Ettiler

Bu yıl 9.‘su düzenlenen Türkçe Olimpiyatları için Türkiye‘ye gelen öğrencilerden bir gurup geldiği Van‘da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal‘ı ziyaret ettiler.

Gösteri İçin Van‘a Gelen Öğrenciler Yyü Rektörü Prof. Dr. Battal‘ı Ziyaret Ettiler
Toplam 130 ülkeden binin üzerinde öğrencinin katıldığı Olimpiyatların 5. durağı olan Van‘a 20 ülkeden 60 öğrenci geldi. Azerbaycan, Kırgızistan, Kamboçya, Malezya, Mısır, Moldova, Irak, Türkmenistan ve Endonezya‘dan gelen öğrencilerin oluşturduğu gurubun YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal‘ı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Prof. Dr. Battal, “Ziyaretiniz beni çok mutlu etti, sizler televizyondan takip etme şansım oldu. Ama sizleri yakından görmek ve yarın yeteneklerinizi canlı olarak izleyebilmek eminim çok daha güzel olacak. Bu çalışmalar kolay olmadı çok çaba harcadınız çok zaman çalıştınız, ben sizlerle gurur duydum size ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bu üniversitede kapımız size her zaman açık" dedi.

Öğrencilerin tek tek kendilerini tanıttığı ziyarette eski TRT spikerlerinden ve etkinlik sunucusu İlker Gültekin, öğrenciler ile ilgili bilgiler verip turneyi anlattı. Etkinliğin 5. durağı olduğunu belirttiği Van‘ın ardından 4 etkinlik daha düzenleyeceklerini belirten Gültekin, Türkiye‘ye gelen öğrencileri 3 guruba ayrıldıklarını ve ülke çapında 50‘nin üzerinde etkinlik gerçekleştireceklerini anlattı.

Öğrenciler yeteneklerinden küçük örnekler verirken Endonezya‘dan gelen Muhammed Haşem isimli öğrencinin söylediği türkü katılımcıları duygulandırdı.

Çok sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaret YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, öğrenciler için hazırlattığı hediye paketlerin takdim etti. Öğrencilerin üniversite ziyareti Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi ziyareti ile son buldu.

Kaynak: İHA