Bdp‘lilerden Boykota Destek Yürüyüşü

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Adıyaman İl Başkanlığı, Milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle‘ye destek vermek için yürüyüş yaptı.

Bdp‘lilerden Boykota Destek Yürüyüşü
BDP İl binası önünde başlayan yürüyüş, Demokrasi Parkı önünde son buldu. Ellerinde pankartlarla slogan atarak yürüyen BDP‘liler daha sonra Demokrasi Parkı önünde basın açıklaması yaptı. BDP Milletvekillerinin aldığı boykot kararını desteklediklerini söyleyen BDP İl Başkanı Mehmet Varol,"Kürt coğrafyasının genelinde birinci parti olarak tarihi bir başarıya imza attık. Blok olarak 36 milletvekili çıkararak büyük bir gurupla meclis girmeye haz kazandık. Seçim sonunda Kürt halkının tek iradesinin ve

temsilcisinin kendileri olduğunu açıkça ispatladılar" dedi.

Varol, konuşmasına şöyle devam etti: "Terörle mücadele yasası çevresinde 80 bin temiz oy alarak Kürtlerin sembol kişiliklerinden biri olan Hatip Dicle‘nin milletvekilliği birtakım oyunlarla iptal edilmiştir. Verdiği bir demeç üzerine Yüksek Seçim Kurulu‘nun anti demokratik yasaları esas alarak; evrensel hukuk ve genel insan haklarından uzak hak iradesini yok sayan dar, kalıpçı, önyargılı bir yaklaşımla yaptığı bu iptal tamamen siyasidir. Bu karar hepimizin özlemle beklediği barış sürecine bir darbedir.

Kürt sorunun çözümü önünde bir engeldir. Halkın iradesine saygısızlıktır. Ayrıca, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına da aykırıdır. Bu temelde milletvekillerimizin aldığı boykot kararını destekliyoruz. Eğer haktan hukuktan bahsediliyorsa soruna derhal el konulmalıdır. Hatip Dicle‘nin milletvekilliği derhal iade edilmelidir."

Ayrıca, basın açıklamasının ardından BDP‘liler 10 dakikalık bir oturma eylemi yaptı.

Kaynak: İHA