Stk‘lar Uyardı: Bölgede Kaos Çıkarılmaya Çalışılıyor, Bdp Meclise Girmeli

Güneydoğu‘daki sivil toplum kuruluşları bölgede kaos ortamının oluşturulmak istendiği konusunda ortak açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Güneydoğu‘daki sivil toplum kuruluşları bölgede kaos ortamının oluşturulmak istendiği konusunda ortak açıklamalar yapmaya devam ediyor. fSuruç Eğitim Bir Sen ve Memur Sen İlçe temsilcisi İbrahim Halil Ekinci, Hatip Dicle kararında BDP’lilerin meclisi boykot kararını kesinlikle tasvip etmediklerini belirtti. BDP’li vekillerin meclise girmesi gerektiğini ifade eden Ekinci, "Sandıktan BDP’lileri çıkaran halk iradesi, YSK’nın gerilim ve öfke yaratan kararına kurban edilmemelidir." diye konuştu.

Suruç Diyanet Din Bir Sen Başkanı Salih Fidan, YSK’nın yanlı ve tek taraflı tutumundan bölge halkı ve sivil toplum kuruluşları olarak oldukça rahatsız olduklarını belirterek, "DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün yapmış olduğu, "Bu millet YSK’nın kararına eli kolu seyirci kalmayacaktır." sözü bölgedeki zaten hassas ve kırılgan dengeler üzerine kurulu ilişkileri dahada çıkmaza sokacaktır. Bu açıklama bölgeye bir bidon benzin döküp ateş yakmakla eşdeğerdir. Bu yüzden Doğu ve Güneydoğu‘da şiddetin dili ve sokak eylemlerine başvurup kepenk kapatma ve molotoflu eylemler yerine çözüm mecliste aranmalı ve bu sorun diyalog ve sağduyuyla halledilmelidir." dedi.

YSK’nın BDP’li vekiller hakkında daha önce verdiği ve sonra düzelttiği veto kararı yüzünden halkın gözünde itibar ve güven kaybettiğini söyleyen AK Parti Suruç İlçe Başkanı İzzettin Aslan, "YSK her ne kadar ‘bu karar hukukidir‘ şeklinde izah getirse de, ülkeyi yeniden veto gibi bir kararın ardından yeniden bir kaosa ortak etmiştir. BDP’li kardeşlerimiz, Hatip Dicle ile ilgili bir karar veya bir hak aranacaksa bu karar sokaklarda illegal olarak değil, legal olarak mecliste aranmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.