Gölyanı Yaylası, Turizme Kazandırılıyor

Giresun‘un Yağlıdere ilçesindeki Gölyanı Yaylası turizme kazandırılıyor.

Giresun‘un Yağlıdere ilçesindeki Gölyanı Yaylası turizme kazandırılıyor. Gölyanı Yaylası‘nda alternatif turizm modelleri oluşturmak ve etkin tanıtım politikalarıyla bölgeye gelen turist sayısını ve ortalama kalış süresini artırarak bölgeyi turistik cazibe merkezi haline getirmek amacıyla Giresun Valiliği tarafından hazırlanan ‘Platoda Deniz Keyfi’ projesinin kalkınma ajansından destek almaya hak kazandığı bildirildi.

    Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı‘nın 2010 yılı Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı teklif çağrısı kapsamında Yağlıdere Köylere Hizmet Götürme Birliği‘nce hazırlanarak Ajansa sunulan ‘Platoda Deniz Keyfi’ isimli projenin toplam bütçesinin 445 bin 98 lira olduğu aktarıldı.

    Valilikten yapılan açıklamada proje kapsamında yapılacak olan faaliyetler konusunda şu görüşlere yer verildi: "4 kilometresi KÖYDES alanı içerisinde, 7 kilometrelik kısmı ise orman alanı içerisindeki 11 kilometrelik yolun yapımı. Bu çalışma 4 aylık sürede Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) ve belediyelerce gerçekleştirilecek. Gölün temizlenmesi, DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü‘nce gerçekleştirilecek. 5X3 metre ebatlarında 10 adet bungalov tipi ev yapılacak. Bu evlerde 30 kişiye konaklama imkanı sağlanacak. Bu evlere ait elektrik, su ve kanalizasyon altyapıları tamamlanacak. Göl etrafına 400 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru inşa edilecek. 5X5 metre ebadında 1 adet bungalov tipi yemek evi yerleştirilecek. Böylece ziyaretçilerin yöresel yemekleri tatmasına imkan sağlanacak. Yemek evi içine mutfak yapılacak ve mutfak malzemeleri alınacaktır. Göle 4 kilometre uzaklıktaki Çağmanlık Deresi‘nden 300 milimetrelik PVC boruyla temiz su kaynağı ilave edilecek. Böylece temizlenen ve su ilave edilen göl canlıların yaşayabileceği bir ortam haline gelecektir. Göle 50 bin adet kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakılacak ve gölde olta balıkçılığı turizmi icra edilebilecek. Göle 2 adet ahşap iskele inşa edilecek. Alınacak olan 2 adet kayık ve 2 adet deniz bisikletiyle gölde gezinti ve balık tutma imkanı oluşturulacak. 10 adet olta takımı alınacak. 20 tane yürüyüş parkuru etrafına 10 tanesi de bungalov evlerin önüne yerleştirilmek üzere toplam 30 adet ağaç sokak lambası yerleştirilecek. Göl etrafına 10 adet ahşap kamelya, 10 adet oturaklı masa takımı, 10 adet bank ve 20 adet çöp kovası yerleştirilecektir. Yine çocukların vakit geçirebileceği standart tip ahşap oyun parkı yerleştirilecektir. Bungalov evlerin içine televizyon, mini buzdolabı, masa, sandalye, 1 adet çift kişilik ve 1 adet tek kişilik yatak ve diğer iç tefrişat malzemeleri alınacaktır. Proje sonunda ikisi kadın biri engelli olmak üzere 5 kişi proje ortağı belediyelerce istihdam edilecektir. Asgari 5 yıl süreyle tesisin işletilmesi Belediyeler tarafından yürütülecektir. Proje alanında ayrıca kamping ve tracking gibi alternatif turizm faaliyetleri icra edilecektir."