Chp‘li Vekillerden Soma‘ya Teşekkür Ziyareti

12 Haziran seçimlerinin ardından Manisa‘da CHP‘den Milletvekili seçilen Hasan Ören, Özgür Özel ve Sakine Öz, Soma‘ya teşekkür ziyaretine geldi. Vekiller seçildikleri andan itibaren yerel seçimlerin startını verdiklerini belirterek, "İlk hedefimiz Soma Belediyesinin burçlarına CHP bayrağını dikmektir" dediler.

Chp‘li Vekillerden Soma‘ya Teşekkür Ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel ve Sakine Öz, Soma‘ya teşekküre geldi. Kendilerini milletvekili yapan partililerle CHP İlçe lokalinde bir araya gelen vekiller kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Hasan Ören, Soma‘daki başarının altında çok çalışmanın yattığını belirterek şöyle konuştu: "Soma‘da, Akhisar‘da, Kırkağaç gibi siyasetin zor yapıldığı yerde yüzde 100 oylarımız artıyor ise Cumhuriyet Halk Partisinin gemisinin yelkenleri dolmuştur. CHP‘nin gemisinin kaptanı ise bu gemiyi okyanusa çıkarmaya hazırdır. Sayın Genel Başkanımızın çalışmaları ve projeleri ile halkın içersinde olması hepimize güç vermiştir. Hepimize heyecan yaşatmıştır. Bu heyecan devam edecektir. Bugün seçime yeniden başladık

daha gururlu daha dik arkamızda neyin olduğunu görerek başlıyoruz. Şu an Türkiye‘de CHP‘nin en az oyu yüzde 26‘dır. Artık bunun üzerine çıkmaya başlayacağız. Yani önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanacağız."

Yeni bir döneme girildiğini anlatan Ören, şunları söyledi: "CHP ve Türkiye‘nin sorunlarıyla ilgili alışılagelmişin dışında artık öyle bizler uzun uzun konuşmayacağız. Milletvekili susacak siz konuşacaksınız. Sizin fikirlerinizi alacağız. Manisa‘dan 3 milletvekili çıkardık. Dileğimiz ve temennimiz 4-5‘ti. Ama seçimlerde herşey farklı gelişebilir. Bu genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de çok çalışarak inşallah Soma‘da ve diğer ilçelerde belediye başkanlıklarını alacağız."

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de konuşmasında; CHP‘nin artık Manisa‘da kabuğunu kırdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "CHP‘de birşeylerin değiştiğini daha öncede söyledik. CHP halka dokunan ve halkın ona dokunabildiği genel başkanı ve aynı şekilde halkın içinden adaylarıyla yol aldı. 29 ilde ön seçim yaptı. Manisa bunlardan bir tanesiydi. O ön seçimde sıralamaya giren arkadaşlarla beraber giremeyenlerde bizlerle beraber canla başla çalıştı. Soma‘da çok gerilerde başladığımız bir yarışta

çok önemli bir yol aldık. Hem de yarışın bütün çetin şartlarına rağmen güzel yol aldık. Soma‘da devletin imkanlarının nasıl seferber edildiğini, taşeron işçiliğin nasıl suistimal edildiğini insanların işleriyle, ekmekleriyle nasıl tehdit edildiğini ve devlet imkanlarıyla nasıl bir partiye kanalize edildiklerini, muhtarların iktidar partisi dışında bir partiden olma şanslarının bırakılmadığını, çalışanların sandık sandık takip edilerek işleriyle tehdit edildiğini yaşayan bir ilçedeyiz."

Türkiye için Zonguldak neyse Manisa için de Soma‘nın o olduğunu anlatan Özel, şöyle konuştu: "Soma emeğin yoğun olduğu bir kenttir. Soma emeklisi de çok olan bir kenttir. Geçen dönemlerde Soma‘da zor günler geçirdik. Ama bu seçimlerde kabuğumuzu kırdık. Özellikle Soma merkezdeki sandık sonuçlarına baktığımızda gerçekten umut veren eski Soma‘yı geri getireceğimizi ümit ettiğimiz CHP‘nin Türkiye, Manisa ve Soma‘da yeniden eski güzel günlerini yaşaması konusunda umutlarımızı artıran yeşerten bir tablo

gördük. Siz zoru ama gerçeği seçtiniz. Bu emek kentinde tekrar emeğin gücünü görmek için tekrar beraber çalışacağız. Bugün seçimleri geçireli altı gün oluyor. Seçimleri bitirdiğimiz altıncı günü değil önümüzdeki seçimlerin başlangıcının altıncı günündeyiz. Biz, seçimlerin 6. gününden itibaren çalışmaya başladık. Ben Manisa‘da bu konuda esnaf ziyaretleri bile yapmaya başladım. Arkadaşlarımla beraber ilçe ziyaretleri yapıyoruz. Türkiye‘de iktidar partisi gücünü koruyor. Ama biz de muhalefet partisi

olarak gücümüzü koruyoruz karşılarında erimedik. Oylarımızı daha da artırdık. Soma‘da da belediyeyi alana kadar, Soma‘da belediyenin burçlarına CHP‘nin bayrağını dikene kadar durmadan çalışacağız."

Seçim sürecinde örgütlerin çok iyi bir performans sergilediğini kaydeden Sakine Öz de, şunları söyledi: "Kadınlarımız, gençlerimiz, gece gündüz demeden olağanüstü bir gayret gösterdi. Seçim sürecinde gösterdiğimiz başarılı performansları TBMM‘de de sergileyeceğimize inanıyorum. Amacımız Manisa‘da dört milletvekili çıkarmaktı. Ama olsun başarısız değiliz. Oy oranımızı artırdık. Çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmadınız hepinize teşekkür ediyoruz "

Kaynak: İHA