Volkswagen Man‘deki Ortaklık Payını Artırmanın Peşinde

Avrupa‘nın en büyük otomotif şirketi Volkswagen (VW), ağır vasıta üreticisi MAN‘deki ortaklık payını artırmak için ilk girişimi yaptı.

Avrupa‘nın en büyük otomotif şirketi Volkswagen (VW), ağır vasıta üreticisi MAN‘deki ortaklık payını artırmak için ilk girişimi yaptı. Federal Finans Hizmetleri Denetim Kurumu‘nun (Bafin) VW‘e yeşil ışık yakmasının ardından otomotif şirketinin salı günü MAN hissedarlarına hisselerini satmalarını teklif ettiği haber verildi. VW‘nin sadece otomobil sektöründe değil, aynı zamanda ağır vasıta sektöründe sözü dinlenir bir şirket olmayı hedeflediği dillendirildi.

    Wolfsburg merkezli otomotif şirketinin, hisse senedi başına 95 Euro teklif ettiği, fakat bu rakamın MAN‘nin hisse senedi değerinin altında olduğu için yatırımcılara cazip gelmediği kaydedildi. Pazartesi günü borsada MAN‘in bir hissesinin VW‘nin teklifinden 1,70 Euro daha değerli olduğu bildirildi.

    VW‘nin MAN‘deki ortaklık payını Mayıs ayında yüzde 30‘un üzerine çıkardığı, hissedarların hisselerini satmaya yanaşmaması halinde VW‘nin borsa üzerinden MAN hisselerini satın almaya devam edeceği ve MAN‘deki ortaklık oranını yüzde 40‘a kadar çıkaracağı savunuldu. Bu arada MAN‘in, VW‘nin satın alma planlarına sıcak baktığı kaydedildi.

    ‘‘VW ile çalışmak istiyoruz.‘‘ şeklinde konuşan MAN‘in bir sözcü, şirketinin teklifi değerlendireceği ve iki hafta içinde bir açıklama yapacağını duyurdu. Uzmanların, MAN‘in hissedarlarına VW‘nin teklifini yükseltmesi için ilk teklifi reddetmeleri tavsiyesinde bulunacağını tahmin ediyorlar.

    VW‘nin yüksek alım gücü nedeniyle araba parçası üreticileri ile daha rahat masaya oturduğu ve oto parçalarını daha ucuza satınalabildiği gelen haberler arasında.