Günay: Siyaset, Başkasına Kötü Söz Söylemekle Yapılacak İş Değildir

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Siyaset, ciddi bir iştir.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Siyaset, ciddi bir iştir. İnsanlar oy verirken umutlarını size bağlıyor. Siyaset miting meydanında pankart okumakla, başkasına kötü söz söylemekle yapılacak iş değildir.” dedi. Günay, Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ)’ndeki Kapadokya Tekstil‘de işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada, büyük potansiyeli bulunan İzmir‘in, Türkiye‘nin gelişmesinde lokomotif şehirlerden biri olabileceğini belirtti. İzmir‘in şehir dokusunun yenilenmesinde geç kalınması ve işsizlik gibi iki problem tespit ettiğini dile getiren Günay, “Çarpık yapılaşma ve yüksek katlı gecekondulaşma, İzmir‘in tarihî dokusunu arada bırakmış. Bugünkü durum nedeniyle kimseyi suçlamıyorum. İzmir‘in geç kalmışlığını telafi etmeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Bakan Günay, İzmir‘in EXPO‘yu bu defa kaçırmaması için çalıştıklarını, sadece İzmir değil, Ege Bölgesi ve bütün Türkiye için de önemli bir hedef olduğunu vurguladı. Geliştirilebilir turizm destinasyonları arasında Güneydoğu Anadolu ve Ege bölgelerinin başı çektiğini belirten Günay, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi‘nin yakasını terör bıraksın, tarihsel dokusu ve sofra zenginliğiyle İspanya‘nın Endülüs bölgesi gibi olacak. İzmir‘i de özellikleri ve potansiyeli bakımından Barselona‘ya benzetebiliriz. Projelerimizin hayata geçmesi ve turizmin gelişmesinin, İzmir‘deki işsizliğin Türkiye ortalamasının altına inmesine büyük katkısı olacaktır.” dedi.

İzmir‘in önünde bir sıçrama fırsatı olduğunun altını çizen Günay, ”İzmir‘in hizmet yürüyüşünden daha fazla pay alması için itiraf etmemiz gerekir ki bizim buradan daha güçlü gitmemiz lazım. İdeolojik bakış açılarını bir tarafa bırakarak, desteğinize ihtiyacımız var. Türk Kürt, Alevi Sünni, inanan inanmayan, başı açık örtülü, içki içen içmeyen gibi tartışmaları, insanların günlük özel hayatlarıyla ilgili sayıyoruz. Buna devletin karışma hakkı yoktur. Devletin görevi, herkesin güvenliğini, sağlığını, eğitimini, iş bulmasını sağlamaya çalışmaktır, pasaportumuzu dünyada değerli hale getirmektir. Bunun dışında vatandaşın kendi bireysel tercihleriyle uğraşmak, eskimiş bir bakış açısıdır.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından fabrikada incelemelerde bulunan Bakan Ertuğrul Günay, çalışanlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın cumartesi günkü mitingde İzmirlilere sesleneceğini hatırlatarak şunları kaydetti: “Geçen hafta ana muhalefet partisinin genel başkanı geldi. Doğrusu çok üzüldüm dinlerken. İsterdim ki İzmir için hazırlık yapsın, yeni bir vizyon, yatırım, öneri getirsin ama onlar, ‘İzmir‘in oyu nasılsa bizim cebimizde‘ anlayışıyla meydandan pankartları okuyup sağa sola birkaç ağır laf söyleyip kalkıp gitti. Millete söz verecek, arkasında duracak ve milletin karşısına bizim gibi sekiz yıl iktidar olduktan sonra çıktığınız zaman sevgi görmek için gece gündüz hizmet edeceksiniz. Siyaset, meydanda gelişigüzel nutuk söyleme işi değildir.”

İşçilerin Regaib Kandili‘ni de kutlayan Günay‘ın, “Allah ağzımızın tadını bozmasın. Bütün dileğim, Allah çocuklarımıza bizim hayatımızdan daha iyi bir hayat nasip etsin ve bunu sağlamak için hep beraber çalışalım.” sözlerine, işçiler, "Amin." diye karşılık verdi.