Gültaş: İşadamları Başarılı Olabilmek İçin Çok Gezecek

AR–GE uzmanı İlkay Gültaş, işadamlarının başarılı olabilmesi için ya çok gezeceklerini ya da çok fazla ürün geliştirme faaliyetleri arasında bulunacaklarını söyledi.

AR–GE uzmanı İlkay Gültaş, işadamlarının başarılı olabilmesi için ya çok gezeceklerini ya da çok fazla ürün geliştirme faaliyetleri arasında bulunacaklarını söyledi.

Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği (CEYGİD) tarafından, Ceyhan Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda strateji yönetimi konulu konferans gerçekleştirildi.

AR-GE Uzmanı İlkay Gültaş, Ceyhan‘ın önemli bir bölge olduğunu belirterek, işadamlarına bazı tavsiyelerde bulundu.

Gültaş, "İlçede bugüne kadar yapılmamış bir iş yapın. Bunu başardığınız takdirde çok ciddi paralar kazanabilirsiniz. Yaptığınız işi başkaları taklit yapana kadar siz inanılmaz derecede para kazanabilirsiniz. Diyeceksiniz bu nasıl olacak. İşte örnek TUSKON her yıl binlerce yabancı işadamlarını Türkiye’ye getiriyor. Ev her sektör için ayrı bir masa oluşturuyor. Siz burada dünyada hangi ülkede, ne gibi talep var olduğunu görebilme fırsatına sahip oluyorsunuz. İşadamları böyle toplantılara veya dünyayı çok gezmesi lazım.” diye konuştu

Araştırma ve Geliştirme (ARGE) çalışmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Gültaş, ”Biz bu konuda birçok büyük şirketle çalışıyoruz. Onlara danışmanlık yapıyoruz. Şirketlerin çok iyi araştırma yapması gerekiyor. Yapacağınız yatırımla alakalı strateji geliştirmesi gerekir. Onun için, şirketinize baktığınızda ilk önce kaynaklarınız, yetkinlikleriniz ve iç organizasyon yapınıza bakacaksınız. Sonra dışarıda bizi tehdit eden ne veya fırsatlarımız nedir. Bu her sektörü ilgilendiren bir bakış açısıdır. İşadamımız ister büyük yatırımcı olsun ister eczacı ve bisiklet tamircisi olsun, bu bakış değişmez.” şeklinde konuştu

Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği (CEYGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Yener Ural da, hükümetin 2023 yılı ihracat hedefi olan 500 milyar doları gerçekleştirecek olanların, işadamları olacağını söyledi.

Ural, "Dernek olarak bağlı bulunduğumuz TUSKON’un şuan 33 bin 500 üyesi var. 2023 yılına kadar 40 bin ihracat yapan üyesi olması için çalışma başlattı. Bu bağlamda CEYGİD olarak kendimize hedef koyduk. 2011 yılı sonuna kadar üye sayısını ikiye katlamak. Buradaki amacımız ihracat yapacak olan işadamları sayısını artırmak olacaktır.” diye konuştu

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş da TUSKON‘un girişimleriyle küresel girişimcilik sıralamasında Türkiye‘nin puanını yükselttiğini söyledi.