Almanya Gaziantep Dernekleri Federasyona Gidiyor
Almanya‘nın Duisburg Şehri Gaziantepliler Kültür Dayanışma Dernek Başkanı Sıtkı Palabıyık, düzenledikleri gecede Türkiye‘den Almanya‘ya göçün 50.yılını değerlendirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey‘in iki ülkenin ve iki kentin insanları arasındaki ilişkilerin gelişmesinde büyük katkıları olduğunu vurgulayan Palabıyık, “Türk-Alman toplumları arasında güçlü ilişkiler tesisindeki başarısı ve gayretleri Alman Hükümeti tarafından da takdirle karşılanan Başkan Güzelbey‘in Alman Federal Cumhuriyeti tarafından Liyakat Nişanı ile ödüllendirilmesi başta burada yaşayan Gaziantepliler olarak bizi ve diğer Türk vatandaşlarını onurlandırmış, bizlere güç katmıştır” diye konuştu.
Almanya‘da yaşayan Türklerin 50 yıldır emek verdikleri bu ülkede bugün her alanda söz sahibi konuma geldiklerini hatırlatan Palabıyık, “50 yıl önce işçi olarak Almanya‘ya gelen Türkler, bürokrat, mühendis, doktor, avukat ve daha birçok pozisyonda ülkede söz sahibi oldular. Bu gelişmelerin burada yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümünde etkin mekanizmalara dönüştürülmesi gerekmektedir. Bunun için Almanya‘da kurulan dernek yöneticilerine de büyük görevler düşmektedir” dedi.
Dernek Başkanı Sıtkı Palabıyık, “Almanya‘nın değişik kentlerinde kurulan Gaziantepliler Derneklerini bir çatı altında toplamayı amaçlıyoruz. Avrupa Gaziantepliler Derneği adı altında bu oluşumu gerçekleştirmek üzere çalışıyoruz, Avrupa‘da yaşayan Gazianteplilerin sesi olacağız” diye konuştu.
Türklerin Almanya‘da işçilik devri bittiğini ifade eden Duisburg Belediye Başkanı Adolf Sauerland, Türklerin 50 yıllık emeğine değindi. Sauerland, "Türkler bugün burada 50 yıl öncesine nazaran her alanda daha iyi pozisyondalar. Birçok Türk kardeşimiz politikada ve iş alanında yer alıyor. Bugün, 4. ve 5. Nesilin tamamı Alman ve Türk kültürüne sahipler. Her iki toplum için gelecek ve kardeşlik adına çok güzel şeyler olacak” dedi.
Yakın bir zaman içerisinde, 50. yılın şerefine Kardeş Şehir Gaziantep‘e 70 kişilik protokol ile geleceklerini söyleyen Adolf Sauerland, Duisburg‘da bu yıl yapılacak Gaziantep Kültür Dayanışma Şenliğine destek sözü vererek, birlik ve beraberlik mesajlarını paylaştı.
Duisburg Şehri Gaziantepliler Kültür Dayanışma Dernek Başkanı Sıtkı Palabıyık, düzenlenen geceye katılan Belediye Başkanı Adolf Sauerland ve dernek yönetim üyelerine Gaziantep mutfağının olmazsa olmazı kebabı kendi elleri ile yaparak ikram etti.
