Siirt, Kültür Ve Sanat Festivaline Hazırlanıyor

Siirt Valiliği tarafından 24-25-26 Haziran tarihlerinden düzenlenecek Siirt Kültür ve Sanat Şenliği hazırlıkları sürüyor.

Siirt Valiliği tarafından 24-25-26 Haziran tarihlerinden düzenlenecek Siirt Kültür ve Sanat Şenliği hazırlıkları sürüyor.

    Vali Musa Çolak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının yörenin tarihi, sosyal görünüşü, oyunları, gelenek ve görenekleri gibi kültürel değerlerini yaşatarak, bunların diğer topluluklar tarafından tanınmasını sağlamak olduğunu söyledi. Çolak, şehrin kültür ve turizm potansiyelinin gelişmesinde kültürel değerlerin önemli rol oynadığını söyledi.         

Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Siirt‘in, Anadolu ve Mezopotamya uygarlıklarının kesiştiği noktada kurulu olduğuna dikkat çeken Çolak, "Siirt’in kültürü de bu uygarlıklardan etkilenmiş ve zenginleşmiştir. Siirt’in bu zenginliğini, gelecek kuşaklara aktarmak ve daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla çok yönlü projeler uyguluyoruz. Yapacağımız çalışmalarla bu zengin potansiyelimizi daha iyi tanıtarak, turizm pastasından daha fazla pay almak istiyoruz. Bunun için de tanıtım çalışmalarına ağırlık vermiş bulunuyoruz.” dedi.

    24–25–26 Haziran 2011 tarihleri arasında Siirt Kültür ve Sanat Şenliği düzenleyeceklerini anlatan Çolak, sanatçılar Mustafa Ceceli, Burcu Güneş, Nur Yoldaş, Banu Kırbağ ve Ercan Turgut gibi alanında marka olmuş ünlü isimlerin şehirde konser vereceğini, 250 çocuğun sünnet ettirileceğini, İstanbul’dan davet edilen gösteri gruplarının unutulmayacak gösteriler yapacağını belirtti.

    İki yıldan beri çalışmaları büyük bir titizlikle yürütülen Sultan Memduh’a ait 47 bin beyitlik Divan’ın ikinci ve üçüncü cildinin tercümesini tamamlayarak basım işleminin gerçekleştirildiğini kaydeden Çolak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara bu değerli eseri takdim ettiğini vurguladı.