Kılbasan Beldesinde Buzağı Güzellik Yarışması Yapıldı

Karaman İl Tarım Müdürlüğü‘nce organize edilen ve Mevlana Kalkınma Ajansı‘nca finanse edilen Buzağı Güzellik Yarışması, Karaman’ın Kılbasan beldesinde yapıldı.

Karaman İl Tarım Müdürlüğü‘nce organize edilen ve Mevlana Kalkınma Ajansı‘nca finanse edilen Buzağı Güzellik Yarışması, Karaman’ın Kılbasan beldesinde yapıldı.

Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından bir konuşma yapan Kılbasan Belediye Başkanı İbrahim Baykara, Buzağı Güzellik Yarışması‘nın beldelerinde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Baykara, bu tür etkinliklerin, bölge hayvancılığına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, yarışmada emeğe geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Müdür Vekili Refik Kiraz da müdürlük olarak değişik programlar organize ettiklerini belirterek, Kılbasan beldesinde yaptıkları buzağı yarışmasının önemine değindi. Çiftçinin eğitimi noktasında da çalışmaları olduğunu söyleyen Kiraz, “Çiftliğimizin Sultanları Projesi kapsamında 9 köy/beldede 250’si bayan olmak üzere, 290 çiftçimiz Süt Sığırı Yetiştiriciliği Eğitimi‘ne katılmışlardır. Bu eğitime katılan çiftçilerimizden ve il müdürlüğümüz görevli personelinin katıldığı Konya ve Aksaray illerini kapsayan çiftçi inceleme gezisi düzenlenmiştir. Yem bitkisi yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için 10 dekar slajlık Mısır, Yonca, Macar fiği demestrasyonu hedef bölgelerde kurulmuştur. Koruyucu hekimliğin hayvancılıktaki öneminin çiftçilere anlatılması amacıyla her eğitim yerinde 10 adet hayvanda mastitist aşılaması uygulanmıştır. Suni tohumlamanın yaygınlaştırılması için 10 adet suni tohumlama uygulaması yapılmıştır. Hayvan refahının öneminin ve hayvanların verimdeki etkilerinin görülmesi için 6 adet serinletme fiskiyesi uygulaması yapılmıştır.” dedi.

Konuşmaların ardından yarışma jürisinin yaptığı değerlendirme sonucu, dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Program, ödül töreninin ardından sona erdi.

Yarışmaya İl Müdür Yardımcı Vekili Refik Kiraz, Kılbasan Belediye Başkanı İbrahim Baykara, Yollarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Sarıüzüm, Karaman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Hasan Bayad, Karaman Süt Üreticileri Başkan Yardımcısı Süleyman Selim Akkuş, Şube Müdürleri, Çevre Köylerden gelen vatandaşlar ve Kılbasanlı yetiştiriciler katıldı.