Gerçekleşen Hayallerini Mektubunda Anlattı

Erzincan‘ın Tercan İlçesi‘nde etiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) kapsamında okula kazandırılan 56 öğrenciden biri olan 14 yaşındaki Fadime Algan, bir süre ara verdiği okula kavuşmasının mutluluğunu yazdığı mektupla dile getirmişti.

Erzincan‘ın Tercan İlçesi‘nde etiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) kapsamında okula kazandırılan 56 öğrenciden biri olan 14 yaşındaki Fadime Algan, bir süre ara verdiği okula kavuşmasının mutluluğunu yazdığı mektupla dile getirmişti. Algan, eğitim-öğretim yılının sona ermesi ile birlikte diğer arkadaşları ile birlikte karne heyecanı yaşadı. 14 yaşındaki Fadime Algan, eğitimine devam etmesine katkı sağlayan başta Milli Eğitim Bakanlığına ve diğer yetkililere teşekkür ederek, hayallerini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu belirtti.

Fadime Algan, bir süre ara verdiği okula kavuşmasının mutluluğunu yazdığı mektupla dile getirdi. 5‘inci sınıftan ayrıldığı okuluna 3 yıl sonra geri dönen Algan, kendisi gibi aynı kederi yaşayan kız arkadaşları ile birlikte 3 ay devam eden eğitimlerinin sona ermesinin ardından karne heyecanı yaşadı.

Zorunlu eğitim kapsamında olup, çeşitli nedenlerle eğitim- öğretim dışında kalan öğrencilere yönelik Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen YSÖP kapsamında Tercan İlçesi‘nde 56, Erzincan‘da ise 24 öğrenci okula kazandırıldı. Tercan‘da okula kazandırılan öğrencilerin 51‘inin kız olması dikkat çekerken, çevre köylerden toplanan öğrenciler getirildikleri merkezde, 1 Mart itibariyle başlayan hızlandırılmış eğitimlerinin sonunda karne almanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadılar. Tercan ilçesinde Mamahatun 17 Şubat İlköğretim Okulu, Çadırkaya İlköğretim Okulu ve Küllüce Köyü İlköğretim Okulu olmak üzere toplam üç merkezde yürütülen YSÖP faaliyeti sona erdi. Yaklaşık 3 ay süren eğitim süresince öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal Bilgiler ve Sosyal etkinlikler alanında dersler verildi. 2010-2011 eğitim-öğretim yılının sona ermesi ile birlikte Tercan ilçesine 38 kilometre uzaklıkta bulunan 35 hane ve 200 kişinin yaşadığı Küllüce köyünde, YSÖP eğitimi alan öğrenciler uzun bir aradan sonra yeniden karne heyecanı yaşadılar. Birçoğu ilkokulu bitirdikten sonra ailelerinin baskısı sonucu okula gitmemiş olan ve eğitim-öğretime yaklaşık 3 ila 7 yıl ara vermiş çoğunluğu kız öğrencilerden oluşan 56 öğrenci karneleri alarak, büyük bir merakla karnelerini inceledi.

"HAYALLERİM GERÇEK OLUYOR"

Fadime Algan, Küllüce köyü ilköğretim okulunda düzenlenen karne töreninde, İlçe Milli Eğitim Müdürünün elinden karnesini alan Algan, karnesindeki notları büyük bir merakla inceledi. Oldukça başarılı bir karneye sahip olan Fadime Algan, “Ben hayallerimi gerçekleştirdim için çok mutluyum. Okulumu bitirdim. Şimdi hedefim liseye gitmek. Okuya bildiğim kadar okuyacağım. Benim okula gelmemde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Fadime Algan, ‘Hayallerim‘ diye başlayan mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Saçlarımın tüm kızlardan daha güzel modelli olmasını isterdim. Bir gün öğretmenimiz bize ‘Büyüyünce ne olacaksın‘ demişti. O kadar umutluydum ki ‘Hemşire olacağım‘ dedim. Ama bu umudum uzun sürmedi. Babamın beni okutmayacağını duyduğum gün her şey benim için bitmişti. Peki hemşirelik hayalim ne olacak diye düşündüm. Çok direndim ama olmadı. Artık ev kızıydım. Ne acı, günlerim okul hayaliyle geçiyordu. Bir gün YSÖP‘ü duydum. Okula başlamama yine babam sebep oldu. Her ne kadar çevremizde kötü gözlerle bakılsa da mutluyum. Kısaca her zorluğu göze alarak okuyacağım. Okuyup hemşirelik hayalimi gerçekleştireceğimi umut ediyorum. Hayat bazen ‘bitti‘ denilen yerde başlar. Herkes okusun, çünkü okumayan o kadar çok ki."