Kırıkkale'deki mobilya fabrikasında yangın çıktı

Kırıkkale'de bulunan mobilya fabrikasında yangın çıktığı, dumandan zehirlenen 6 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Olay nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye ve ilk yardım ekininin sevk edildiği açıklandı.

Kırıkkale'deki mobilya fabrikasında yangın çıktı
Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Köksal Tonga'ya ait Moda Life Mobilya Fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına Kırıkkale Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale ederken, yangının kısa sürede büyümesi üzerine Makina Kimya Endüstrisi ve TÜPRAŞ Kırıkkale Rafineresi'nin itfaiye ekiplerinden de yardım istenildi.

Bu arada yangını söndürmeye çalışan ve bu sırada dumandan etkilenen 6 işçi ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, olay yerine gelen fabrika çalışanlarının yakınları sinir krizleri geçirdi.

Öte yandan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve İl Emniyet Müdürü Kadir Kartal da olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı ve söndürme çalışmalarını izledi.

Yaklaşık bir saatten bu yana devam eden yangına ekiplerin müdahale etmekte yetersiz kaldıkları, bu nedenle Ankara'dan takviye ekipler istenildiği öğrenildi.

Söndürme çalışmaları sırasında görüntü almak isteyen basın mensupları ile bazı fabrika çalışanları arasında gerginlik yaşanırken, çıkan arbede sırasında bir basın mensubunun kamerası kırıldı.

Yangında Yasin. L, Mehmet. K, Serhat Ç, Murat. G, Ahmet Mithat Ö, Salih K, Harun V. ve Medine T. yaralandı.

Kırıkkale'de bir mobilya fabrikasında çıkan yangında, dumandan zehirlenen işçilerin sayısı 10'a yükseldiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Moda Life mobilya fabrikasında çıkan yangında dumandan zehirlenen 10 işçiden 6'sı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde, 2'si Kırıkkale Devlet Hastanesinde, 2'si de Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Süleyman Demirel Araştırma ve Eğitim Hastanesinde tedavi altına alındı.

Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangının kısmen söndürüldüğü ve soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.



Kaynak: AA