Sgk İl Müdür Yardımcısı Küçük: Cezaya Karşıyız

Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı ve Sosyal Güvenlik Müfettişi İlhan Küçük, denetimlerde işverene ceza yazmadan onu uyarma düşüncesi içerisinde olduklarını söyledi.

Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı ve Sosyal Güvenlik Müfettişi İlhan Küçük, denetimlerde işverene ceza yazmadan onu uyarma düşüncesi içerisinde olduklarını söyledi.

Küçük, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi tarafından bir ay boyunca düzenlenen ‘İşveren açısından iş sağlığı ve iş güvenliği’ konulu seminerde konuştu. "İşverenler açısından sosyal güvenlik uygulamaları" konularında bilgi veren Küçük, şunları dile getirdi: "İşverenlerimizden kurumumuzun kendilerine hak verdiğini bilmesini istiyoruz. Gerçekten de bakıldığında çok fazla kural ve kanun varmış gibi görünüyor. Hatta bazen işverenlerimiz bizlerin de haklarını koruyacak kanunlar yok mu diye soruyor. Ancak bizler koyulan kuralları uygulamak ile yükümlü kişileriz. Kurumumuzun da var oluş nedeni budur. Fakat bizler sizlere sonuna kadar hak veriyoruz. Gerçekten de fazla kural var. Tüm SGK müfettişleri bu bilinç ile hareket ediyor. Denetimlere gittiğimizde de olmazsa olmaz konular dışında kimselere zorluk çıkarmamaya çalışıyoruz. Aklımızda her zaman için işverene ceza yazmadan onu uyarmak düşüncesi var."

SGK olarak yürütülen çalışmaların ilk ayağının işverene kanun ve yürütmelikler hakkında bilgiler vermek olduğunun altını çizen Küçük, ilk etapta yapılması gereken yükümlülükler konusunda bilgi verdiklerini, daha sonra ise denetleme ve eksikleri tamamlamak adına çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

MÜSİAD Şube Başkanı Hasan Çepni ise üyelerden gelen talepler üzerine iş güvenliği, iş sağlığı, işveren ve işçi hakları konularında uzman kişiler tarafından seminerler verilmesini sağladıklarını kaydetti.