Gazzeliler, Ak Parti‘nin Zaferini Filistin Davası İçin Kazanım Olarak Görüyor

Gazze Şeridi‘nde yaşayan Filistinliler, AK Parti‘nin zaferini Gazze Şeridi‘ndeki kuşatmanın kırılması ve Filistin davası için kazanım olarak gördüler. Filistinliler, AK Parti‘nin Filistinlilerin haklarını destekleyen politik tutumunu devam ettirmesini bekliyorlar.

Filistin İslami Cihad Örgütü sözcüsü Davud Şibab, "AK Parti‘nin seçimleri kazanması Türk politikalarını Arap ve İslami bölgelere yaklaştırmak ile Filistin davasını ve halkını desteklemek yönünde şekillendirecektir" ifadelerini kullanarak AK Parti‘nin Arap-Türk ilişkilerini güçlendirmesi temennisinde bulundu.

Filistinli gazeteci Khaled Sadek, AK Parti‘nin bölgede daha fazla rol oynamasının beklendiğini belirtti. "Türkiye-Filistin ilişkilerinin daha güçlü olmasını bekliyoruz" diyen Sadek, Gazze Şeridi‘nde 5 yıldır süren kuşatmayı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk hükümetinin kırmasını beklediğini ifade etti. Sadek sözlerini "Filistinliler Gazze‘deki savaşta Filistinlileri destekleyen Türk hükümetini aklından çıkarmıyor" ifadeleriyle bitirdi.

Kaynak: İHA