Medya Yöneticileri Cihan’In Başarısına Şapka Çıkardı

2011 Milletvekili Genel Seçimleri’nde Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) gösterdiği performans, medya yöneticilerinden tam not aldı. Seçimin ajans bazında galibinin Cihan Haber Ajansı olduğunu belirten yöneticiler, “Cihan Haber Ajansı’nın başarısı karşısında şapka çıkarıyoruz.” ifadesini kullandı.

2011 Milletvekili Genel Seçimleri’nde Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) gösterdiği performans, medya yöneticilerinden tam not aldı. Seçimin ajans bazında galibinin Cihan Haber Ajansı olduğunu belirten yöneticiler, “Cihan Haber Ajansı’nın başarısı karşısında şapka çıkarıyoruz.” ifadesini kullandı.

    Cihan Haber Ajansı, geleneğini bozmayarak dünkü seçimlerin yine tartışmasız galibi oldu. Yaklaşık 50 bin kişiyle, açılan sandıklardan en hızlı sonuçları ulaştıran Cihan, 19.00 itibarıyla toplam oy oranlarının yarısını açıkladı. Cihan‘ın verileri Google aracılığıyla da bütün dünyaya ulaştı. Özellikle seçmene verilerin iletilmesi açısından büyük bir başarıya imza atan Cihan Haber Ajansı’na meday yöneticilerinden övgü yağdı.

    ATV Haber Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş, Cihan Haber Ajansı’nın doğru ve hızlı veri iletimi sağladığını belirterek, “Bu seçimin siyasi galibi AK Parti ise ajans bazında galibi de Cihan Haber Ajansı’dır.” dedi. Ajansın gayretini takdirle karşıladığını ifade eden Aktaş, “Yüzbinlerce sandığın olduğu bir ülkede sonuçlar dakika dakika ekranımızdaydı. YSK hatırladığım kadarıyla ilk kez 19.00’da kaldırdı yasağı. Bunun nedeni de Cihan Haber Ajansı’nın sonuçları hızlı bir şekilde aktarmasındır. YSK bilinenin saklanmasına gerek duymamış olsa gerek. Katkısı olanları takdir ve tebrik ediyorum.” diye konuştu.

    “Cihan Haber Ajansı’nın başarısı karşısında şapka çıkarıyoruz.” ifadesini kullanan Kanaltürk Haber Direktörü Tarık Toros, sonuçların 21.00 gibi ekrana yansımaya başlayacağını tahmin ettiğini ancak Cihan Haber Ajansı’nın hızının kendisini yanılttığını söyledi. Toros, Cihan Haber Ajansı’nın başarısı hakkında, “Cihan’ın son derece başarılı bir çalışma ile gerçekleştirdiği durum ortada. Sandıklar açıldıktan hemen sonra büyük oranda oranlar belli olmuştu. Yani 19.00’dan itibaren, 2 saat içinde sonuçları analiz eder duruma geldik.” ifadelerini kullandı.

    Google üzerinden verilerin anında dünyaya aktarıldığını da hatırlatan Toros, “Google gibi bir devin Cihan’dan sonuçları alıp dünya ile paylaşması takdire şayandır. Cihan her seçimde kendini geliştiriyor. Her geçen seçimde daha da profesyonelleşti. Artık zirve noktasına geldi. Türk medyası olarak şapka çıkarıyoruz. Tebrik ediyoruz. 200 bin civarında sandık var ve bu işi hatasız yapması rakipsiz olduğunu gösterdi. Türkiye’deki ajanslar havlu attı. Onlar, ‘Biz bu işi Cihan’a bıraktık.‘ diyor. ‘Biz artık seçim işine girmiyoruz.‘ diyorlar. Bütün medyada Cihan’a karşı güven oluştu.” diye konuştu.

    Cihan’ın seçim performansını takdirlere karşılayan TV 8 Haber Genel Yayın Yönetmeni Gürcan Çilesiz, seçim sonuçlarının biraz daha geç yansıyacağını düşündüğünü fakat Cihan’ın sayesinde sürecin hızlandığını belirtti. Saat 22.00’da her şeyin bittiğini dile getiren Çilesiz, “Cihan son dört seçimi çok iyi organize yapıyor ve bu konuda gittikçe uzmanlaştı. Doğrusu bu hızı beklemiyordum. Ama gerçekten çok hızlı oldu. Küsurata kadar sonuçlar da bire bir tutuyor. Yayın yasağı 18.25 gibi kaldırıldı. Nerden baksanız 2 buçuk saat önce seçmen sonuçları öğrenmiş oldu.” şeklinde konuştu.

    Cihan’ın verilerinin güvenilirliliğine değinen FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, “Cihan Haber Ajansı’nın performansını çok iyi buluyorum. Tartışmasız Türkiye’de Cihan Haber Ajansı’nın verileri en güvenilir veriler. Bunu bu gece de gördük. Bu rahatlığı hissettik. Bundan sonra da başka tercih yapma inancında değiliz.” ifadelerini kullandı.

    Tv yöneticilerinin Cihan‘ın seçim performansı değerlendirmesi şöyle;

    NTV Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özgüner: Milletvekili genel seçimlerinde Cihan ile çalışan televizyonlar aldıkları hizmetten memnun. 3-4 yıldan bu yana Cihan haber Ajansı ile çalışıyoruz. Seçim sonuçlarına ‘reel time’ olarak yani eş zamanlı olarak ulaşma imkanı bulduk. Yüksek Seçim Kurulu’nun yasağı sonuçlandırmasını beklerken neredeyse saat 21:00‘da her şey sonuçlanmış oldu. Rakamların erken ortaya çıkması, üzerine yorum yapılmasını kolaylaştırdı. Şimdi isteyen ülkenin kaderini merak eden bu analizleri izleyecek. Sandıkların açıldığı an ile bizim sonuçları verdiğimiz an aynı oldu. Bu televizyonculuk için çok önemli.

    Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand: Seçim sonuçlarını biz daima Cihan’dan alıyoruz. Şimdiye kadar bütün seçimleri onlardan aldık. Çok zamanlı, çok profesyonel. Bundan sonra Cihan’dan almaya devam edeceğiz.

    Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar: Daha önceki seçimlerde ve referandumlarda olduğu gibi Cihan ile iş ortaklığına gittik. Bu iş ortaklığı çerçevesinde zaten birkaç aydır rakamlarla çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Altyapı çalışmaları devam ediyordu. Bugün itibariyle de Cihan sonuçları geçmeye başladı. Beklentilerimizi tamamen karşıladığını söyleyebilirim. Zaten bu konuda Cihan bir klasik haline geldi. Bilgi transferini düzgün bir şekilde müşterilerine aktaracak altyapıyı oluşturmuş durumda. Sandıklar kapandıktan hemen sonra sonuçlar gelmeye başladı. Özellikle doğuda erkenden oy verme işlemi biten yerlerden veriler düşmeye başladı.

    Hilal TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Sarıhan: Cihan Haber Ajansı’na hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Her geçen gün hızını daha arttırıyor. Yıllar öncesini hatırlıyorum. Sabaha kadar seçimler devam eder, sonuçların yüzde ellisine bile ulaşamazdık. Bir hafta sonra seçimler belli olurdu. Geçen seçime göre bu seçim çok çok daha hızlı oldu. Geçen seçim ‘evet’ ve ‘hayır’dı. Bu seçimden birçok parti oylamaya girdi. Buna rağmen düşündüğümüzün çok üstünde bir hızla oldu. Bu noktada Cihan Haber Ajansı’nın gerçekten çok kaliteli bir hizmet verdiğini gördük. Ayrıca dataların çok hızlı geldiğini gördük. Bir de şuna çok sevindik. Belki kanal olarak karasal yayın yapan kanallar büyüklüğünde bir kanal değiliz ama onların aldığı hizmetin aynısı Cihan Haber Ajansı bize de sundu. Bu noktada da çok mutluyuz.

TVNet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül: Zannediyorum bütün Türkiye bu olayı Cihan Haber Ajansı’ndan izledi. Bütün televizyonlar büyük oranda oradan izledi. Biz başlangıçta hazırlıklarımızı iyi yaptık. Ajans hazırlıklarını iyi yapmıştı. Biz de televizyon olarak hazırlıklarımızı iyi yaptık. Ve çok hızlı bir şekilde akışlar gelmeye başladı. Bir aksama olmadı. Bir kesinti olmadı. Gayet memnunuz. Sonuçları çok hızlı bir şekilde elde ettik. Net ve doğru sonuçları elde ettik. Bütün Türkiye net ve doğru sonuçları elde etti. Aslında televizyonlar bugün çok fedakarca çalıştı. Yoğun bir mesai harcadılar. Ama bu mesaide Cihan Haber Ajansı’nın yeri oldukça fazla. Çünkü bizden çok daha önce kendileri kapsamlı bir çalışma hazırlamışlardı. Bizim işlerimizi kolaylaştırmışlardı. Kendilerine teşekkür ederiz.

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert: Bu yıl Cihan Haber Ajansı bundan öncekilere göre daha başarılıydı. Zannediyorum bütün Türk medyasında Cihan Haber Ajansı’nın önceliği vardı. Bunu yakinen gözlemledim. Haberler en erken ve doğru, isabetli şekilde Cihan Haber Ajansı’ndan Türkiye’ye yansıdı. Biz de hem grup olarak, TVNet ve Yeni Şafak olarak bunu müşahade ettik.

    Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Nazmiye Yılmaz: Cihan‘ın bu seneki hızı biraz daha değil, çok daha fazla oldu. Veriler o kadar hızlı aktı ki, hem çok erken başladı akmaya hem de çok hızlı aktı. Biz o verilerin sonuçlarını okumakta ve değerlendirmekte bile zorlandık diyebilirim. Süper bir iş çıkardı Cihan Haber Ajansı.

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk: Gıpta edilecek muhteşem bir refleks sergiliyor Cihan Haber Ajansı. Cihan’ın bu hızı ve müthiş organizasyon yeteneği takdire şayan. Tebrik etmek lazım. Cihan Haber Ajansı’nın yaptığı iş büyük bir başarı.