Edirne’De Chp 2, Ak Parti 1 Milletvekili Çıkardı

Edirne’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ise 1 milletvekili çıkardı.

Edirne’De Chp 2, Ak Parti 1 Milletvekili Çıkardı
Edirne’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ise 1 milletvekili çıkardı.

Seçim sonucunda, AK Parti’li Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve CHP’li Recep Gürkan ile Kemal Değirmendereli Edirne‘nin yeni milletvekilleri oldu. Yapılan seçimde kullanılan 268 bin 132 oyun 262 bin 872 tanesi geçerli sayılırken, 5 bin 260 tanesi de geçersiz sayıldı. Seçime katılım ise % 89 oranında gerçekleşti.

Seçim sonucunda; Cumhuriyet Halk Partisi %51,68‘lik oy oranıyla 135 bin 856 oy alarak 1. parti çıkarken, AK Parti de %30,4‘lük oy oranı ile 79 bin 916 oy alarak 2. parti oldu. MHP ise, %13,31‘lik oy oranı ile 34 bin 993 oy aldı.

MİLLETVEKİLLERİNİN İLK GÖRÜŞLERİ

AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye genelinde iyi bir sonuç aldıklarını belirterek, “3. dönem iktidara gelen siyasi bir partiyiz. Ümit ederim ki önümüzdeki 4 yılda da ülkeyi çok farklı boyutlara taşıyacak ve tek başına iktidarını devam ettirecek. Edirne’de arzu ettiğimiz sonucu alamasak da Edirne’de de farklı bir sürecin başlangıcı olarak kabul ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte Edirne’yi farklı noktaya taşıyacağız. Öncelikle hizmetlerle sonra da halkla iyi iletişim kurarak Edirne’yi muhalefet kalmaktan kurtarmamız gerekir. İnşallah bu pozisyonda neden kaldıklarını Edirneliler düşünür. Bundan sonra ülkemizi güzel hizmetler bekliyor. Bölgede ciddi sıkıntılar var. İstikrarlı bir yönetim ile gerek ekonomik anlamda, gerekse Anayasa değişikliği, insan hak ve özgürlükleri, demokrasinin yerleşmesi ve birçok konuda ilerleme kaydedeceğiz. Edirne’yi hizmetler bekliyor.” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan da CHP olarak ülke genelinde daha farklı sonuçlar beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Edirne’de 3-0’dan emindik. Türkiye genelinde de %35 civarında oy alacağımızı ön görmüştük. Halkımız böyle takdir etmedi ve bize muhalefet görevi verdi. Muhalefette halkımızın sorunlarının çözümü için mücadele edeceğiz. Doğru yapılan şeylerin takipçisi olacağız, yanlış yapılan şeyleri de eleştireceğiz. Bize oy veren herkese teşekkür ediyorum. Oy vermeyen arkadaşlarımızın da demokratik tercihidir. Onlara da saygılıyız. Ama biz oy veren vermeyen ayırt etmeden hizmet edeceğiz. Umarım ön seçimde söylediğimiz şeyler çıkmaz. Biz başkanlık sistemi olacağını, yeni Anayasa olacağını söyledik. Bunları olumsuz anlamda söyledik. Umarım yanılırız Türkiye insanların daha rahat nefes alacağı bir ülke olur.”

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ise Edirne genelinde çok iyi bir mücadele verdiklerini ancak sevinç duyacak bir sonuç alamadıklarını dile getirerek, “Edirne genelinde geçen seçimlere göre oy oranımızda bir artış oldu. Bu da Edirne halkının bize verdiği desteği gösteriyor. Edirne genelinde 140 bine yakın bir oy oranı aldık. Partililerimizin yüksek tempoda çalışması ve Edirne halkının ‘aydınlık bir Türkiye’ demesinin sonucu olarak, Cumhuriyet Halk Partisi son derece olumlu bir sonuç aldı. Türkiye genelinde esen hava Edirne’yi de etkiledi. Edirne’de 3 milletvekili çıkarmaya çok yakın olmamıza rağmen geneldeki havadan Edirne’de etkilendi. İktidar Partisi, Edirne’de olağanüstü yüksek bir kampanya yürüttü. Dolayısıyla istediğimiz sonucu alamadık. Edirne milletvekili olarak üzerimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Edirne halkına ve Edirne’nin aydınlık yüzlerini en iyi şekilde temsil edeceğim. Edirne halkına verdikleri desteklerden dolayı ve örgütümüze de üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.