Yüzme Kursları İçin Kayıtlar Başlıyor

Her yıl binlerce çocuğun yüzme öğrendiği yüzme kurslarının ön kayıtları yarın başlıyor.

Yüzme Kursları İçin Kayıtlar Başlıyor
“Adana’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak” sloganından hareketle açılan yüzme kursları için kesin kayıtlar ise 16 Haziran tarihinde başlayacak. Bu yaz 37 havuzda verilecek yüzme kursları için 13 Haziran’da başlayacak ön kayıtlar Mimar Sinan Amfi Tiyatrosu karşısında bulunan ASKİ Şantiye binasında gerçekleştirilecek. 7-15 yaş gruplarındaki çocukları kapsayan yüzme kursları ile ilgili 457 91 73 ve 455 38 31 numaralı telefonlardan bilgi alınabileceği bildirildi.

16 Haziran’da başlayacak kesin kayıtlara hak kazanan çocuklar ise bir fotoğraf ve nüfus cüzdanı ile başvuru yapabilecek. Çocuklara tişört şort, mayo ve terlik hediye edilecek. Ayrıca çocuklar havuz kartları ile belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlanabilecek.

Okulların kapanmasından sonra başlayacak kursların yine yoğun ilgi göreceğine inandığını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Açtığımız kurslarla her yıl binlerce çocuğumuza yüzme öğrettik. Böylece onların hem zamanlarını verimli geçirmesini sağlıyor hem de kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına vesile oluyoruz. Sağlıklı nesiller, sağlıklı geleceğimiz olacaktır. Tüm gençlerimizi kurslarımıza davet ediyoruz” dedi.

ALDIRMAZ’DAN ENGELLİLERE ÖZEL HAVUZ

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, engelli çocuklar için yine özel havuz tahsis edileceğini söyledi. Engellilerin toplumun bir parçası olduğunu ve onların herkes gibi her haktan yararlanması için gereken koşulların oluşturulmasına gayret sarfettiklerini belirten Aldırmaz, “Amacımız her genç gibi engelli gençlerin de spor yapmasını sağlamak” şeklinde konuştu.

Yüreğir Fatih Terim Spor Kompleksi içerisindeki yüzme havuzunda sadece engelli çocuklara kurs verileceğini belirten Aldırmaz, yüzme kurslarının yanısıra, ayrıca ilgi duyan gençler için Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Oyunları, satranç ve tiyatro kursları düzenlendiğini söyledi.

Bu kurslar için kayıtlar 13 Haziran - 4 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak. Kurslar ise 5 Temmuz 2011 tarihinde başlayacak, 19 Eylül 2011 tarihinde sona erecek.

Kaynak: İHA