Sanat Galerilerinin Kapıları Kursiyerlere Açıldı

Konaklı kursiyerlerin resimleri Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkez‘inde sanatseverlerle buluştu. Eşrefpaşa, Gültepe,Güzelyalı ve Alsancak Kültür-Sanat ve Semt Merkezlerinde 8 aydır sürmekte olan resim kurslarında deneyim kazanan kursiyerler hünerlerini sergiledi.

Sanat Galerilerinin Kapıları Kursiyerlere Açıldı
Konaklı kadınların isteği üzerine açılan resim kurslarının çok büyük ilgi gördüğünü belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, 10 yaşından 80 yaşına kadar birçok kadının kurslara katılarak resim eğitimi aldığını söyledi. Haftada 4 saat kurslara katılan kadınlar desen, siyah-beyaz ve gölge gibi çeşitli çalışmalara imza attı. Kadınlar sekiz ayın sonunda eserlerini sergileme fırsatı buldular. Kadının toplumdaki değerinin en üst seviyede olması gerektiğini ifade eden Başkan Tartan, sanat galerilerinin kapılarını kursiyerlere açmaya devam edeceklerini kaydetti. Kursiyerler de uygulamadan memnun kaldıklarını emek verdikleri çalışmaların bu şekilde ödüllendirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan‘a teşekkür ettiler.

10 YAŞINDA SANATLA BULUŞTU

Sergide, ilköğretim okulu 4.sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Beyza Ünsal‘ın resmi sanatseverlerin bir hayli ilgisini çekti. Konak Belediyesi‘nin "Hayal Et Gerçekleşsin" kampanyasına mektup yazan Beyza Ünsal, ressamlık hayalini gerçekleştirmek istediğini iletti. Bu dileği yerine getirilen ve kurslara katılan Beyza başarısını sergide kanıtladı. Kasım ayında Gültepe Semt Merkezi‘nde resim kurslarına başlayan Beyza‘nın karakalem çalışması, Konaklı kursiyerlerin sergisinde de yer aldı ve büyük beğeni topladı. Serginin en küçük bireyi olan küçük kızın, karakalem çalışması sanatseverlerin ilgisini çekti.Sanatla 10 yaşında buluşan ve bunun çok güzel bir duygu olduğunu belirten Beyza,hedefine ulaşana kadar bu yolda hızla ilerleyeceğini belirtti.

KATILIM BELGELERİ TARTAN‘DAN

Sanata ve sanatçıya verdiği değerle bilinen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan " Kadınlarımız kültür merkezlerinde hem yeni dostlar ediniyorlar hem de dostluklarını pekiştirme olanağı buluyorlar. İnsanın güzel sanatlarla ilgili yeteneğinin bulunması çok hoş bir duygu. Sanatın yaratıcı yönüyle ruhsal dünyamızda ciddi anlamda devrim ve iletişim yaratıyoruz. Konak Belediye başkanı olarak sınırlarımız içerisinde kültür ve sanata her zaman ağırlık vermeye devam edeceğim. İnanıyorum ki, bunlardan edindiğimiz artı değerler Türkiye‘nin toplumsal gelişiminde ve Türkiye‘nin çağdaş bir ülke konumuna gelmesinde çok ciddi bir yapı taşı olacak. Kursiyerlerimize ve kurs hocalarımıza çok teşekkür ediyorum "dedi.

Kaynak: İHA