Avrupa’Dan Gözlemci Olarak Gelen Heyet, Belgeleri Olmayınca Okula Alınmadı

24’ncü dönem milletvekili seçimleri gerçekleştirildiği esnada, Avrupa’dan gözlemci olarak geldiklerini belirten Alman Sol Parti‘nin Türk kökenli eyalet milletvekili Ali Atalan ve aynı partinin yöneticisi Werner Dirk, ellerinde yazılı belge olmadığı için Gaziantep’te gittikleri Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’na giremedi.

24’ncü dönem milletvekili seçimleri gerçekleştirildiği esnada, Avrupa’dan gözlemci olarak geldiklerini belirten Alman Sol Parti‘nin Türk kökenli eyalet milletvekili Ali Atalan ve aynı partinin yöneticisi Werner Dirk, ellerinde yazılı belge olmadığı için Gaziantep’te gittikleri Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’na giremedi. Ekipte yer alan Atalan, yazılı belgelerinin bulunmadığını kabul etti.

Vatan Mahallesi’ndeki Kazım Karabekir İlköğretim Okulu önünde açıklama yapan ve Türkiye’ye gözlemci olarak geldiklerini ancak ellerinde yazılı bir belge bulunmadığını belirten Ali Atalan, "Kanada, Amerika, Belçika, İsviçre, Danimarka gibi birçok Avrupa ülkelerinden yaklaşık 200 kişilik gözlemci bölgeye gönderildi. Onlar sadece seçimlerin barışçıl ve demokratik bir şekilde gelişip gelişmediğini gözlemlemek için burada. Avrupa parlamentosu tarafından gönderilen Andera Hunko’nun çalışması sonucu görevlendirildik." dedi.