Adıyaman‘da Bürokratlar Ve Siyasiler Oylarını Kullandı

Adıyaman‘da oylarını kullanan siyasiler ve bürokratlar, ‘demokrasi‘ mesajı verdiler.

Partilerin milletvekili adaylarının yanı sıra bağımsız adaylar da oylarını belirlenen sandıklarda kullanarak, seçimlerin ‘hayırlı olması‘ dileklerinde bulundular. Vali Ramazan Sodan, Menderes İlköğretim Okulu 1236 nolu sandıkta, AK Parti milletvekili adaylarından Ahmet Aydın merkez Cengiz Topel İlköğretim Okulu‘nda 1282 nolu sandıkta, Mehmet Metiner Kahta Lisesi‘ndeki 1056 nolu sandıkta, Murtaza Yetiş Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu‘ndaki 1357 nolu sandıkta, Mehmet Erdoğan Besni A.C Yamazaki İlköğretim

Okulu‘ndaki 1039 nolu sandıkta, CHP milletvekili adayı Salih Fırat Endüstri Meslek Lisesi‘ndeki 1075 nolu sandıkta, MHP adayı Burak Gelir Besni A.C Yamazaki İlköğretim Okulu‘ndaki 1039 nolu sandıkta, HAS Parti adayı Mustafa Aklayış Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu‘ndaki 1364 nolu sandıkta, bağımsız aday Veli Büyükşahin Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu‘ndaki 1357 nolu sandıkta oy kullandı.

Menderes İlköğretim Okulu‘nda oyunu kullanan Vali Sodan, 1950 yılından beri ülkede demokrasinin geliştiğine ve seçmenlerin oy kullandığına dikkat çekerek, "Demokrasi çok güzel rejimdir. Demokrasilerde halk gelerek oyunu kullanarak tercihini belirtmekte ve kendisini idare edecek vekilini seçmektedir. İstediği partiyi iş başına getirmekte ve istediği hükümeti değiştirmektedir. Demokraside herkes eşit ve özgürdür. Kanun çerçevesinde herkes demokrasinin nimetinden faydalanmaktadır. Çevre ülkelere

baktığımızda diktatörlük, vesayet rejimi olduğu için çeşitli katliamlar olmaktadır. Ama ülkemizde öyle bir durum söz konusu değildir. Demokrasimiz ilelebet payidar olsun" dedi.

AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Aydın ise, yapılan seçimlerin ülke için dönüm noktası niteliğinde olduğunu belirterek, "İstikrarın sürmesi ve ülkenin büyümesi için bu seçimler önemlidir. İleri demokrasi adına, hak ve özgürlükler noktasında, özgürlükçü bir anayasa için bu seçimler büyük önem taşıyor. Partimizin Adıyaman‘da hedefini beş milletvekili çıkarmaktır. Bunun yanında bu seçimler sadece ülkemiz için değil dünya içinde büyük önem arz ediyor. Dünya siyasetinde söz sahibi olan bir ülke

konumuna geldik. İnşallah seçim sürecinde yaşadığımız yoğun ilgi sandığa yansır" diye konuştu.

CHP 1. sıra milletvekili adayı Salih Fırat da, Adıyaman‘da seçimin huzur ve refah içersinde geçtiğini belirterek, Türkiye‘nin tıkandığını ve AK Parti‘nin ülkeye sunacağı bir projesinin olmadığını aktardı. Fırat, CHP‘nin ülkenin sorunlarını çözeceğini ve halkın kendilerine olan teveccühlerini boşa çıkarmayacaklarını aktararak, CHP‘nin ülkenin önünü açacağını söyledi.

MHP 1. sıra milletvekili adayı Burak Gelir, gerçekleştirilen seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Bağımsız aday Veli Büyükşahin ise, seçmen kağıtlarında bağımsız adayların isimlerinin bulunduğu bölmenin çizgisinin uzun olmaması ve yazının küçük olmasından dolayı uygulamanın antidemokratik olduğunu söyledi. Büyükşahin, Türkiye‘de sıkıntıların olduğunu ve insanların iradelerini özgürce sandığa yansıtamadığını ifade ederek, "Biz çok büyük bir umutla bekliyoruz. Bu seçim diğerlerinden farklı olacak. Türkiye‘nin ve Adıyaman‘ın çehresi bağımsız adaylarla değişecek. Bu seçimden barış, demokrasi ve adil

paylaşım ortaya çıkacak" şeklinde konuştu.

AK Parti 2. sıra milletvekili adayı Mehmet Metiner, demokrasinin en güzelinin halkın kendi yönetimini belirleyebilmesi olduğunu vurgulayarak, "Milletimiz sandığa giderek, 4 yıl boyunca ülkeyi, yarınlara taşıyacak, hayatın tüm alanlarıyla kendi adına iyi yönde karar vermesini istediği siyasi partiye oy verecek; kendi görüşünün iktidar olmasını arzulayacaktır" ifadelerini kullandı.

AK Parti 3. sıra milletvekili adayı Dr. Murtaza Yetiş, 12 Haziran genel seçimlerinin ülke için önemli bir dönemeç olduğunun altını çizerek, "Ülkenin aydınlık geleceği ve sivil anayasa için bu seçimler önemli bir dönemeçtir. İktidarımız ustalık döneminde çok önemli hizmetlere yine imza atacaktır. Bu hizmetlerden ilimizde en iyi şekilde faydalanacaktır. Bütün herkese hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

AK Parti 4. sıra milletvekili adayı Mehmet Erdoğan ise, AK Parti iktidarının son 8,5 yılda ülkeyi her yönden refaha erdirdiğini ve yapacakları hizmetlerin bitmediğini vurgulayarak, vatandaşların kendilerine olan güvenlerine layık olmaya çalışacaklarını aktardı.

HAS Parti 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Aklayış ise, sandıktan istedikleri Türkiye‘nin çıkmasını temenni ederek, "Biz doğruyu yanlışı halka anlattık, tercih onların. Kararı halk verecek. Her türlü şaibeden uzak, hiçbir gücün teshiri altında bulunmayan bir seçim diliyoruz. Adıyaman bugün kendisini temsil edecek 5 kişiye yetki verecek. Biz kazanımın demokrasi olmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA