Şanlıurfa Barosu Sandıkları Gözlemleyecek

12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak milletvekilleri genel seçimlerini Şanlıurfa barosu avukatları gözlemleyecek. Baroya bağlı 60 avukat gönüllü gözlemcilik yapacak. Kurulan merkezde ise avukatların karşılaştığı sıkıntılar çözülecek.

12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak milletvekilleri genel seçimlerini Şanlıurfa barosu avukatları gözlemleyecek. Baroya bağlı 60 avukat gönüllü gözlemcilik yapacak. Kurulan merkezde ise avukatların karşılaştığı sıkıntılar çözülecek.

Şanlıurfa Baro Başkanlığı‘ndan yapılan yazılı açıklamada baro yönetimince alınan kararın ilan edilmesiyle birlikte, avukatların gönüllü gözlemci olmak için yoğun talepte bulundukları bildirildi.

Öte yandan seçimleri izlemek üzere Türkiye’ye gelen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) nezdindeki Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi’ne bağlı, aralarında Şanlıurfa ve Diyarbakır’ın da bulunduğu bölgeden sorumlu iki kişilik ekip Şanlıurfa Barosu‘nu ziyaret ederek Baro Başkanı Av. İrfan Güven ve Baro Genel Sekreteri Ahmet Tüysüz’le seçimler hakkında görüş alışverişinde bulundu. AGİT ekibinin de baronun seçim gözlem sonuçlarını izlemeye alacağı öğrenildi.

BAĞIMSIZLARA DESTEK İDDİASINI YALANLADI

Bu arada 12 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçimlerle ilgili Şanlıurfa’da yayımlanan bir kısım yazılı ve görsel yayın organlarında yer alan “Şanlıurfa Barosu‘ndan bağımsızlara destek’, “barodan bağımsızlara destek’ başlıklı haberler baro tarafından yalanlandı. Baronun açıklamasında haberlerin baronun tarafsızlığına gölge düşürmek amaçlı yapıldığı belirtildi. “Baro adına karar alma organı baro yönetim kuruludur ve açıklamalar baro başkanlığı tarafından yapılır. Başkanlığımız tarafından yapılan tüm açıklamalar baromuzun resmi web sitesinde yayınlandığı gibi yine baromuz elektronik posta adresinden tüm basın mensuplarına aynı anda haber olarak geçilmektedir.” denildi, ferdi açıklamaların baroya mal edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Basın meslek ilkelerine aykırı olarak yapılan asılsız yada yanıltıcı haberlerin sorumluluk doğurduğu belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Yargının üç ayağından biri olan savunma kurumunun tarafsızlığını korumada oldukça hassas davrandığımızı ve buna önem verdiğimizi hatırlatmak istiyoruz. Tekrarlamak istiyoruz ki tüm siyasi parti adayları ile bağımsız adaylara karşı eşit mesafedeyiz. Baromuza kayıtlı üye sayısının 500 avukat olduğunu hatırlatarak, bazı üye avukatların adaylara destek açıklamasının bu şekilde çarpıtılarak haber yapılmasının bilgi eksikliğinden kaynaklandığını ummak istiyoruz.”