Dsp Genel Başkanı Türker, Seçim Çalışmalarını İstanbul‘da Sürdürdü

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 12 Haziran seçiminin çok önemli olduğunu belirterek, "Biz halkımıza güveniyoruz. Halkımızın desteğiyle Parlamento‘ya girmek istiyoruz" dedi.

Dsp Genel Başkanı Türker, Seçim Çalışmalarını İstanbul‘da Sürdürdü
Türker, son seçim çalışmasını İstanbul‘da gerçekleştirdi. DSP Kadıköy İlçe Başkanlığı önünde vatandaşlarla buluşan Türker, coşkuyla karşılandı. Burada gazetecilerin soruları üzerine açıklamalarda bulunan DSP lideri, "Seçimden nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?" sorusu üzerine, "Türkiye‘yi adım adım dolaştık. İnsanlarımız bizi çok sıcak karşıladı. Herkes DSP‘nin seçime giriyor olmasından çok memnun. Seçim öncesinde yayınlanan anketlere, hegemon güçlerin baskısıyla Türkiye‘de sadece üç parti seçime giriyormuş

gibi göstermeye çalışan bazı basın organlarına yansıyan haberlere aldırmıyoruz. Çünkü bunlar gerçeği yansıtmıyor. Halkla yaptığımız birebir görüşmeler bize gösteriyor ki DSP barajı halkla birlikte yıkacak ve Parlamento‘ya girecek. Beklentimiz, yüzde 12‘nin üzerinde bir oydur. Bu yüzde 14 de olabilir, 15 de" dedi.

"HALKIMIZIN DESTEĞİ İLE PARLAMENTO‘YA GİRECEĞİZ"

Sandık başına giden vatandaşların, çok önemli bir tercih yapacağına işaret eden ve halkın sandıkta ülkenin geleceğini belirleyeceğini kaydeden Türker, "Çünkü seçimden sonra Türkiye‘de Anayasa değişikliği yapılacak ve ülkemize federatif sistem dayatılacak. Buna alet olacak partilere oy vermek, ülkenin geleceğini tehlikeye atmaktır. Bu nedenle halkımız çok dikkatli olmalıdır. Ya hegemon güçlerin Türkiye‘ye dayattığı sisteme ‘evet‘ diyecek ya da yabancıların boyunduruğundan kurtaracak olan DSP‘ye. Biz

halkımıza güveniyoruz. İnanıyoruz ki halkımız gerçek sorunlarına çözüm getirecek olan DSP‘yi seçecek. İnanıyoruz ki halkımız, Atatürk Milliyetçisi, ulusal değerleri koruyan, ülkenin kendi kaynakları ile kalkınmasını planlamış olan DSP‘ye oy verecek. Bizim iki gücümüz var. Biri hak, biri de halk. Biz halkımızın desteği ile Parlamento‘ya girmek istiyoruz, birilerinin desteğiyle değil. Biz halk için halk yararına çalışan, Doğruları Söyleyen Parti‘yiz. Biz Ecevit‘in partisinde, dürüstlük çizgisinde, ulusal

değerleri koruyan, ülkenin bölünmesine şimdiye kadar izin vermemiş, bundan sonra da buna izin vermeyecek olan partiyiz" diye konuştu.

"DSP HALKIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETEN BİR PARTİDİR"

Türker, Türkiye‘de bu seçim döneminde, iktidar partisi ile anamuhalefet partisinin çok gergin bir ortam yarattığına işaret etti. Vatandaşın gerginlikten, liderlerin Hacivat-Karagöz misali birbirleriyle atışmalarından bıktığını vurgulayan Türker, "Vatandaşımız kendi sorunlarının konuşulmasını istedi ama DSP dışında kimse bunları gündeme getirmedi. İnşallah seçimin ardından normal durumlarına geri dönerler. Türkiye‘nin Türkiye‘nin barışa, huzura, birlikteliğe ihtiyacı var. Biz Demokratik Sol Parti olarak,

Türkiye‘de halkın gerçek gündemini bilen, orunlarına çözüm üreten bir partiyiz. Parlamento‘ya girdiğimiz zaman, Türkiye‘de farklı bir yönetim oluşmasına büyük katkımız olacak. Çünkü biz iktidar deneyimi olan bir partiyiz ve Ecevit‘in Türk siyasetine yerleştirdiği uzlaşma kültürünü özümsemiş bir partiyiz" dedi.

Türker, gazetecilerin "Oyunuzu nerede kullanacaksınız?" sorusu üzerine, "Saat 10.00‘da İstanbul TEB Ataşehir Lisesi‘nde 2068 no‘lu sandıkta kullanacağım" dedi.

Türker, daha sonra seçim otobüsüne binerek Kadıköy, Bostancı, İçerenköy, Küçükbakkalköy, Ataşehir, Kayışdağı Yolu, Fındıklı, Maltepe, Kartal, E-5, Pendik, Sahil ve Bağdat Caddesi‘nde halkı selamladı.

Kaynak: İHA