Chp‘li Başkanla Milletvekili, Gazetecilerin Önünde Birbirine Girdi

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası‘nda düzenlenen, partinin istihdam projelerinin açıklandığı toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Milletvekili Mehmet Ali Susam arasındaki gerginlik damgasını vurdu.

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası‘nda düzenlenen, partinin istihdam projelerinin açıklandığı toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Milletvekili Mehmet Ali Susam arasındaki gerginlik damgasını vurdu. Kocaoğlu ve Susam, kameralar önünde birbirine girdi. Kocaoğlu‘nun, sinirlenerek toplantıyı terk ettiği sırada, "Sen kimsin? Manyak. Seni aday yapanın Allah cezasını versin." diye bağırdığı duyuldu. Tartışmanın kaynağının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun 8 Haziran 2011‘de Kaya Termal Otel‘de yaptığı toplantıda bir gazetecinin, İzmir‘in pis koktuğuyla ilgili sorusu belirtildi.

Susam ile Kocaoğlu birbiriyle konuşurken aniden Kocaoğlu‘nun sesi yükselmeye başladı. Durumu farkeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, sakinleştirmeye çalışsa da başarılı olamadı. Başkan Kocaoğlu, Susam‘a, "Utanmıyorsunuz be. Sen bana hesap soracak adam mısın be? Manyak. Delirtinceye kadar uğraşıyorsunuz. Sen bana hesap soracak adam mısın lan, adam mısın? Terbiyesize bak ya. Yedi senedir kan kusturuyorsun millete be. Terbiyesiz. Bana gelmiş, ‘Ben gönderdim mikrofonu da üzülmüş.‘ Üzülme lan üzülme. Terbiyesiz, terbiyesiz." diyerek toplantıyı terk etti.

CHP İl Başkanlığı tarafından genel seçimden önce düzenlenen son toplantıya, 25 milletvekili adayının yanısıra Başkan Aziz Kocaoğlu ve metropol belediye başkanları katıldı. Toplantının başlamasına dakikalar kala masada yan yana oturan Kocaoğlu ile Mehmet Ali Susam arasında sert bir tartışma yaşandı. Basın mensuplarının karşısında birbirine bağıran ikili arasındaki gerginlik, kısa sürede büyüdü. Kocaoğlu, Susam‘a yönelik hakarete vatan sözler sarf etti. Bütün girişimlere rağmen sakinleşmeyerek sinirli bir şekilde toplantıyı terk etti ve aracına binerek oradan ayrıldı. Milletvekili Susam ise gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘‘13 Haziran sabahı bunları konuşuruz. Hiç önemli bir şey yok. Ben sağlıklı bir şekilde doğru bir seçim kampanyası götürüyorum. 13‘ünde konuşuruz.‘‘ dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Genel Başkan Yardımcısı Yüksel de istemedikleri üzücü bir tartışma yaşandığını söyledi. Olayı aile içi bir tartışma olarak yorumlayan Yüksel, sebebinin belediyeye yönelik operasyona bağladı: ‘‘Kocaoğlu‘nun üzerinde kurulan yoğun baskıların, operasyonların yarattığı stresin dışa vurumudur. Büyütülecek bir olay değildir. İnsani bir duygudur."

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ise, ‘‘İzmir üzerinde farklı görüşler, farklı projeler olabilir. Bu, aile içinde bir tartışma. Parti içinde iki arkadaş, bir konu üzerinde muhtemelen anlaşmak üzereyken anlaşmazlık çıkabilir. Kamuoyunu ilgilendiren bir konu olduğunu sanmıyorum. Seçimlere 48 saat kala büyütülecek bir olay değil. İzmir‘e fayda sağlamaz. İzmir hoşgörü kenti. Hepimiz çok yorulduk, gerginiz. Son viraja girdik. Bu konunun üzerinde durulmaması gerektiğine inanıyorum.‘‘ diye konuştu.

KAVGANIN SEBEBİ ‘PİS KOKU‘ SORUSU

Başkan Kocaoğlu ile Milletvekili Susam‘ı karşı karşıya getiren olayın başlangıcının, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu‘nun 8 Haziran‘da İzmir‘de düzenlediği toplantıda bir gazetecinin sorduğu soru olduğu öğrenildi. Yerel bir televizyonunun haber müdürü, İzmir‘in pis koktuğu hakkında bir soru yöneltmiş, Kocaoğlu da sinirli cevap vermişti. İddiaya göre toplantı çıkışında Kocaoğlu‘na yakın çevresi, soruyu Mehmet Ali Susam‘ın sordurduğunu söyledi. Susam‘ın, kendisini Kılıçdaroğlu‘nun karşısında zor durumda bırakmaya çalıştığını iddiası, Kocaoğlu ile arasını açtı. İkili, Kılıçdaroğlu‘nun İzmir ziyaretinin ardından ilk defa bugün biraraya geldi. Toplantıdan önce Susam, yanına oturduğu Kocaoğlu‘na bu konuyu sordu. Kendisi hakkında ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını söyleyen Susam, seçim öncesi bu tür tartışmaların yanlış olduğunu belirterek, "Bu sözler, seçim öncesi partiye zarar verir." diye çıkıştı. Bunun üzerine sinirlerine hakim olamayan Başkan Kocaoğlu, "Senin adın Mehmet Ali Susam ise benim de adım Aziz Kocaoğlu. Terbiyesiz adam. Yedi senedir neredeydin? Biz de iyilik yapıp size toplantı yapıyoruz. Bizde kabahat. Sen benden hesap soramazsın, senin ne mal olduğunu hepimiz biliyoruz. Sen kimsin ki benden hesap sormaya kalkıyorsun? Partiyi ve İzmir‘i ne hale getirdiğiniz ortada. Hakkındaki dosyaları biliyoruz. İkimizin hakkında da dosyalar varsa bunların ne olduğunu ortaya koyalım." şeklinde konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, araya girerek iki tarafı sakinleştirmeye çalıştı. Tansiyonun giderek artması üzerine Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Kocaoğlu‘nu dışarıya çıkardı. Kocaoğlu‘nun, çıkarken de, "Sen kimsin? Manyak. Seni aday yapanın Allah cezasını versin." diye bağırdığı duyuldu.