Regaib Kandili Ruh Temizliği İçin Büyük Bir Fırsat

Cami ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Regaib Kandili’nin ruh temizliği için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Cami ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Regaib Kandili’nin ruh temizliği için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

    Kıyak, yaptığı açıklamada, 2 Haziran Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gecenin Regaib Kandili olduğunu belirterek, “Regaib Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına geliyor. Yüce Mevla’nın kullarına bol bol rahmet ve mağfirette bulunduğu gecede yapılan dua ve ibadetlerin büyük önemi var. Müslümanların kalp ve ruh temizlikleri için büyük bir fırsat olarak değerlendirilen Regaib gecesinde alınlar secdeye giderek gönüller ferahlayacak.” dedi.

    Bu mübarek gecelerin değerinin bilinmesi gerektiğinin altını çizen Kıyak, şunları dile getirdi: ”Özellikle üç mübarek ay olan Receb, Şaban ve Ramazan-ı Şerif ve bu aylar içerisinde bulunan Regaib, Mirac, Berat ve Kadir geceleri ilahi feyiz ve bereketle bezenmiştir. Bu feyizli gecelerden ilki Regaib Kandilidir. Recep in ilk Cuma gecesine Regaib gecesi denir. Allahü Teala bu gecede müminlere ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı, kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur, tövbe istiğfar eder Recep ayında oruç tutmak faziletlidir."