Muğla Müftüsü Kaya: Regaib Kandili‘nde Kardeşliğimizi Kuvvetlendirelim

Muğla İl Müftüsü Mustafa Kaya, Regaib Kandili‘nin Allah’ın kullarına bol bol rahmet ve mağfirette bulunduğu bir gece olduğunu söyledi.

Muğla İl Müftüsü Mustafa Kaya, Regaib Kandili‘nin Allah’ın kullarına bol bol rahmet ve mağfirette bulunduğu bir gece olduğunu söyledi. Kaya, "Bu gecede ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak duralım. Yüce dinimizin bizden istediği kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim." dedi.

Müftü Kaya, yaptığı açıklamada 2 Haziran perşembeyi 3 Haziran cumaya bağlayan gecenin Regaib Kandili olduğunu belirterek, “Bu kandil, dinî literatürümüzde ‘Üç Aylar’ olarak bilinen, rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan, feyizli bir maneviyat mevsimine girdiğimizin habercisidir.” şeklinde konuştu. Regaib‘in, Allah o gece kullarına bol bol rahmet ve mağfirette bulunduğu için bu adı aldığını anlatan Kaya, “Üç Aylar, insanların geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılma fırsatı bulacağı, hata ve günahlardan temizlenip hayırlı ve yararlı işlere yöneleceği bir zaman dilimidir. Esasen Regaib, Mirac, Berat, Kadir Gecesi, arife ve Ramazan Bayramı gibi mübarek gün ve geceler, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz, yanlışlarımızın farkına varıp doğru istikamete yönelebildiğimiz ölçüde bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır.” dedi.

Müftü Mustafa Kaya, şunları kaydetti: “Kandiller, günümüzün yoğun ve karmaşık hayat akışı içinde kaybolup giden ve öze dönüşünü ihmal eden modern birey için içe dönük bakış ve öz denetim fırsatıdır. İlahî rahmete fazlasıyla mazhar olan bu zaman dilimlerinde, gönül huzuru içinde Yaratıcımız‘a, ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve bütün insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımız olduğunu bir kere daha hatırlayalım, yanlış ve kusurlarımızdan dönelim. Elimizi ve gönlümüzü, uzanabileceğimiz herkese açalım. Aramızdaki sevgi bağını, dayanışma ruhunu güçlendirelim. Kırgın gönülleri barıştıralım. İhtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak duralım.”