Almanya‘da Halk Kış Olimpiyadı‘na Yeşil Işık Yaktı

2018 Kış Olimpiyadı‘na Almanya‘dan aday olan Garmisch-Partenkirchen kasabasında uzun süredir devam eden tartışmalara dün yapılan halk oylaması ile son nokta koyuldu.

2018 Kış Olimpiyadı‘na Almanya‘dan aday olan Garmisch-Partenkirchen kasabasında uzun süredir devam eden tartışmalara dün yapılan halk oylaması ile son nokta koyuldu. Halk oylamasına katılan Garmisch-Partenkirchen‘lilerin yüzde 58‘inin organizasyona destek verdiği haber verildi. Buna karşın, katılımcıların yüzde 49‘unun Uluslararası Olimpiyat Komitesi (İOK) ile yapılan anlaşmaların tekrar gözden geçirilmesini talep ettiği bildirildi.

Almanya‘nın Münih şehri ile Garmisch-Partenkirchen kasabasında düzenlenmesi hedeflenen 2018 Kış Olimpiyatına organizenin yapılacağı kentin yerli halkının destek vermesi siyasileri rahatlattı. Kararı sevinçle karşıladığını söyleyen Bavyera Başbakanı Horst Seehofer, konuya açıklık getirilmesinin iyi bir gelişme olduğunu kaydetti. ‘‘Halk her zaman haklıdır.‘‘ şeklinde konuşan Seehofer, Bavyera hükümetinin olimpiyat organizesini almak için elinden geleni yapacağını açıkladı.

Vatandaşları ikna etmek için aylardır mücadele veren Münih Belediye Başkanı Christian Ude, kararın kendisini rahatlattığını ve ellerini güçlendirdiğini ifade etti. Bu arada olimpiyat karşıtlarının yenilgiyi kabul ettikleri dillendiriliyor. Güney Kore‘nin Pyeongchang ve Fransa‘nın Annecy şehirleri, 2018 Kış Olimpiyadı için Alman kentlerinin rakipleri olarak başvurularını yapmışlardı.