Bakan Günay: Çatışma Ve Gerginlik Ortamı Oluşturmak İsteyenlere Araç Olmam

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi‘ne yapılan operasyon ve Başbakan Erdoğan‘ın konvoyuna düzenlenen saldırıyı ‘Derin Devlet‘ kavramı ile ilişkilendirdiği yönündeki iddialara, “Derin devlet kavramını kullanmadım.” dedi.

Bakan Günay: Çatışma Ve Gerginlik Ortamı Oluşturmak İsteyenlere Araç Olmam
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi‘ne yapılan operasyon ve Başbakan Erdoğan‘ın konvoyuna düzenlenen saldırıyı ‘Derin Devlet‘ kavramı ile ilişkilendirdiği yönündeki iddialara, “Derin devlet kavramını kullanmadım.” dedi. Bakan Günay, çatışma ve gerginlik ortamı oluşturmak isteyenlere araç olmayacağının altını çizdi.

    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hilton Oteli‘nde düzenlenen ‘İzmir‘de Yatırım Geliştirme Ve Planlama Çalışmaları‘ konulu toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

    Bakan Günay, İzmir ile ilgili birkaç söyleminin spekülasyona neden olduğunu ve sözcüklerini doğru seçerek konuşmaya çalıştığını söyledi. Eleştirel bazda söylemlerinin bazı medya grupları tarafından kendilerine göre yorumlandığının altını çizen Bakan Günay, “İzmir ile ilgili geçenlerde siyasi bir spekülasyon oldu. Bu son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili iki sözcük kullandım. Önce bu zamanlamadan rahatsız oldum dedim, arkasından da bu iddialardan da üzüntü duydum dedim. Arkadaşlar bütün bunlardan bile bir tartışma konusu yaratmaya çalışıyorlar. Sanıyorum ki bir gerginlik, bir tartışma, bir çatışma ortamı yaratmak konusunda kendilerini bazı çevreler zorluyor. Ben böyle bir zorlamaya doğrusu araç olmam. Ben gelmedim kavga için, benim işim hizmet için. İlk gün bunu söyledim. Bunu söylemeye devam edeceğim." şeklinde konuştu.

    Yapılan yanlışı bile eleştirdiklerinde, üzüntü verici, rahatsız edici ya da düşündürücü gibi terimlerle açıklasa da inanılmaz infialllerle karşılaştığını anlatan Günay, o yüzden sözcükleri seçerek konuşmaya çalıştığını kaydetti. Günay, "Çünkü biz İzmir‘de siyasi bir gerilim ya da tartışma oluşturmak istemiyoruz. İzmir, Türkiye turizmine katkı sağlayacak bölgeler arasında yer aldığı için çok önemsiyorum. O yüzden siyasi gerginliklere kurban etmemek gerekiyor. Bazen kötü sözleri duymamaya ya da içimize attığımız zamanlar oluyor. Bizi eleştirenler Ankara‘da bize geleceklerdir. Birbirimizin yüzüne bakabilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

    Bir basın mensubunun, kendisine muhalefetin bazı vekil adaylarından ağır eleştiriler yönlendirildiğini sorması üzerine Bakan Günay, “Ağır olup olmadığına izin verin ben karar vereyim. İzmir halkı gereğini yapacaktır. Çünkü ben İzmir‘in bütününe sesleniyorum. Ben konuştukça İzmir ferahlıyor." diye konuştu.

    Kendisinin propaganda bakanına benzetildiği yorumuna ise Bakan Günay "Kötü söz sahibine aittir. Ben de söze değil sözü söyleyene bakarım. Söyleyen cevap vermemi gerektirmezse niye cevap vereyim ki." karşılığını verdi.

    Buca‘daki seçim bürosuna dün geceki saldırının sorulması üzerine de Bakan Günay, İzmir özelinde Türkiye genelinde sakin, güleryüzlü, demokratik, konuşup anlaşabilecekleri, birbirlerine dertlerini anlatabilecekleri, yaptıkları hizmetleri söyleyebilecekleri, yeni yapacaklarını anlatabilecekleri ortam oluşsun istediklerini kaydetti. Bakan, "Birileri de bundan rahatsız oluyor. Ve o klasik eski kavgalı, çatışmalı tartışma ortamlarına dönüştürmek istiyor seçimleri. Bu bazan bir ses bombası, gereksiz bir gürültü, bazen fiili bir saldırıya dönüşebiliyor. Seçimi ana mecrasından saptırma gayretine dönük çabalar olarak görüyorum ve bunlardan mümkün olduğu kadar uzak kalmanın altını çiziyorum. Bu tartışmalara çekmek isteyenlerin ne yapmak istedikleri sağduyulu insanlar tarafından anlaşılıyor.” diye konuştu.