Osmancık‘ta "İslam‘da Kadın Ve Aile" Konferansı

Çorum‘un Osmancık Müftülüğü ve Osmancık Belediyesi‘nin Hıdrellez etkinlikleri kapsamında ortaklaşa düzenlediği "İslam‘da Kadın ve Aile" konulu konferansa, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Karataş konuşmacı olarak katıldı.

Osmancık Belediye Şehir Tiyatrosu‘nda düzenlenen konferansa Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İlçe Müftüsü Ahmet Ekiz, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Ahmet Ekiz yaptı. Ekiz, "Sayın Mustafa Karataş hocamızı uzun zamandır ilçemize davet etmeyi arzu ediyorduk. Kur‘an-ı Kerim‘in indirilişinin 1401 yılı ve Peygamberimizin kutlu doğumunun 1440. yılı nedeni ile belediyemiz işbirliğinde "İslam‘da Kadın ve Aile" konulu konferansımıza katılması

için davetimizi geri çevirmedi. Dinimizde kadının önemli bir yeri vardır. Dinimiz, kadın ve erkeği birbirinden üstün kılmaz ancak kadın ve erkeğin birbirini tamamlayıcı olarak işaret eder" diye konuştu.

Beyler Çelebi Cami Müezzin-Kayyımı Ayhan Akdağ‘ın Kur‘an-ı Kerim tilavetinin ardından İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Karataş, "İslam‘da Kadın ve Aile" konulu konferansını sundu. İslam‘da kadına verilen önemi ve Hazreti Muhammed‘in (S.A.S) aile hayatını anlatan Karataş, Hz. Muhammed‘in eşinden izin almadan nafile oruç tutmadığını söyledi.

Huzurlu bir aile kurmak için dinin kadına verdiği önemin bilinmesinin yanı sıra şükür ve zikrin de önemli olduğunu belirten Karataş, "Evinizde sürekli Allah‘ı zikredin. Evinize selamla girin. Zikredilen, selamla girilen evde huzur olur. Kur‘an okunan evde bereket olur ve şeytan o evde yer bulamaz. Evinizde ailenizin güzelliklerini fark edin ve Allah‘ın nimetlerinin farkında olun" dedi.

Aile huzurunun sağlanması için peygamberin hayatının örnek alınması gerektiğini ifade eden Karataş, onun yaşam şeklini anlayabilmek için bazı özelliklerinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Hazreti Muhammed‘in (S.A.S) üç önemli özelliğine dikkat çeken Karataş, "Eğer Peygamber Efendimizin hayatını örnek alırsak onun gibi yaşayabiliriz. O zaman ailemizde huzur ve bereket olur. Onun gibi yaşayabilmek için onun bazı özelliklerini bilmemiz gerekir. Peygamberimizin şu üç özelliğini bilen ve örnek alan kişi onun

gibi yaşamaya yakınlaşır; Peygamberimiz kendi için değil başkaları için yaşardı. O göründüğü gibi olur, olduğu gibi görünürdü, içi dışı birdi. Dünya ve ahiret dengesini çok iyi sağlar, hem dünya için çalışır hem de gece gündüz ibadet ederdi" diye konuştu.

Konferans sonrasında kitaplarını imzalayan Karataş‘a Osmancık Müftüsü Ahmet Ekiz tarafından plaket verildi.

Kaynak: İHA