Muhtarlar Sinyalizasyon İçin Harekete Geçti

Torbalı‘ya bağlı Ortaköy Mahallesinde bulunan ve 1 mahalle ile 8 köye ulaşım sağlayan kavşağa sinyalizasyon sistemi yapılması için il genel meclis üyeleri ve muhtarlar harekete geçti.

Torbalı‘ya bağlı Ortaköy Mahallesinde bulunan ve 1 mahalle ile 8 köye ulaşım sağlayan kavşağa sinyalizasyon sistemi yapılması için il genel meclis üyeleri ve muhtarlar harekete geçti. Torbalı-Kemalpaşa arası yapımı süren duble yol çalışmaları sırasında sinyalizasyon yapılması beklenen kavşakta, beklenenin aksine düzenleme yapılmaması bölge halkının tepkisini topladı. Her gün binlerce aracın geçtiği yoldaki kavşak düzenlemeleri için muhtarlar İl Genel Meclis Üyesi Halil Kabasakal öncülüğünde dilekçe yazarak, dilekçeyi Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla Karayolları Genel Müdürlüğüne gönderdi.

DİLEKÇELER KARAYOLLARI VE BÜYÜKŞEHİR‘E GÖNDERİLDİ

Ortaköy Mahallesindeki yolu Karakuyu Mahallesi ile Çamlıca, Düverlik, Karaot, Karakızlar, Korucuk, Ormanköy, Helvacı ve Dağtekke köylerinde yaşayan vatandaşlar ve bu bölgede bulunan onlarca fabrika çalışanları kullanıyor. Geçtiğimiz ay tüm muhtarların imzasının bulunduğu dilekçenin Karayolları Genel Müdürlüğüne gönderilmesinin ardından, gelen cevap yazısında kavşağın sinyalizasyon yapılmasına uygun olduğu, ancak son çıkan belediyeler yasasıyla birlikte bu bölge sorumluluğunun İzmir Büyükşehir Belediyesi‘ne geçtiği hatırlatıldı. Bunun üzerine Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Büyükşehir Belediyesi‘ne de yazı gönderildi. Bir aydır buradan gelecek cevap bekleniyor.

KAVŞAKTA SIK SIK KAZA MEYDANA GELİYOR

İzmir-Kemalpaşa yolu Karakuyu yol ayrımında şimdiye kadar birçok kazanın da meydana gelmesi sinyalizasyonun aciliyetini gözler önüne seriyor. En son geçtiğimiz hafta meydana gelen kazada Karakuyu yolundan çıkış yapmak isteyen bir araç, Kemalpaşa yolu üzerinde seyir halinde ilerleyen başka bir aracın altında kalmıştı. Son yıllarda artan trafik kazalarının duble yol çalışması sırasında yapılacak sinyalizasyon ile sona ermesi beklenirken, herhangi bir düzenleme yapılmaması bölgede yaşayan vatandaşları isyan etti. Karakuyu Mahalle Muhtarı Vedat Buruncuk, “Yıllardır çözülemeyen sorunumuzun bitmesini beklerken, sadece araçların geçebilmesi için orta refüjde aralık bırakmaları kabul edilemez. Halkımız bu durumdan çok mağdur. Her an kaza riskiyle karşı karşıya kalıyoruz ve çözülmesi için mücadele vereceğiz" diye konuştu.

"BU KAVŞAĞA SİNYALİZASYON YAPILMASI ŞART"

Mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan İl Genel Meclis üyesi Halil Kabasakal ise, 8 köy ve 1 mahallede yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kabasakal, “Biz bu göreve seçilirken halkımızın sıkıntı ve sorunları çözmek için çaba harcayacağımıza söz verdik. Torbalı‘nın bu bölgesindeki sorun yıllardır mevcut. Ancak şimdiye kadar hiçbir adım atılmadı. Duble yol çalışmasının başlamasıyla birlikte kavşak yapılacağını tahmin ediyorduk. Ancak 8 köy ve 1 mahalleye giden yola sinyalizasyon yapma gereği duyulmadı. Karayolları Genel Müdürlüğünden gelen cevap yazısında bu kavşağa sinyalizasyon yapılmasının haklılık payından bahsedilmiş. Şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi‘ne de muhtarlarımızın imzasının bulunduğu dilekçeyi gönderdik. En kısa zamanda sonuç almayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA