Kızılay Genel Başkanından "Kan" Bağışı Vaazı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Adana‘da cuma namazı öncesi hutbeye çıkıp vaaz verdi. Küçükali, "İnsan kanı 120 günde bir yenileniyor. Bu kanı ya tuvalete atacaksınız ya da insana vereceksiniz. Bu ince çizgi sizin taktirinizde kalmış" dedi.

"Ayların Buluşması" adlı etkinliğe katılmak üzere Adana‘ya gelen Küçükali, Sabancı Merkez Camii‘nde cuma namazı öncesi cemaate kan bağışı konusunda vaaz verdi. Küçükali, kanın Allah‘ın insana verdiği ön önemli ürün olduğunu belirterek, "Dünyadaki bütün bilimler tıp bilimleri, insandaki üç önemli sıvıyı yapamadı. Bunlardan biri erkeklerdeki erkek suyu, ikincisi annelerdeki süt, üçüncüsü ise kandır. Biz düşünürüz ki doğduğumuzdaki vücudumuzdaki kan ile öldüğümüzdeki kan aynıdır. Ama öyle değildir. Cenabı

Allah her şeyi iyi ve düzenli yaratmış. Bunu da çok mükemmel yaratmış. 120 gün sonra insan vücudundaki kan ölüyor, yenileniyor. Damar bunu emiyor, ilikte yenisini yapıyor, ciğere veriyor, ciğerde vücuda pompalıyor. Mekanizma böyle çalışıyor. Yani biz 120 günde bir defa kan versek de vermesek de kan kendini yeniliyor. Siz ya kanı şifa niyetine insandan insana vereceksizin ya da tuvalete atmış olacaksınız" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın bir genel kurula geldiğinde elinde poşet ve çocukla kan arayan vatandaş görmek istemediğine dikkat çeken Küçükali şunları söyledi:

"Başbakanımız bizim genel kurulumuza geldiğinde ‘Bir elinde kan poşeti, bir elinde çocuğu perişan olmuş vatandaş görmek istemiyorum. Kızılay bu problemi çözer‘ demişlerdi bize. Biz bundan yola çıkarak şimdi dünya ile boy ölçüşebilecek düzeye geldik. 2012 yılının sonunda 1 milyon 800 bin ünite kanın tamamını Türk Kızılayı insanlığın hizmetine sunacaktır. İleride bize acı çektirebilecek hiçbir işi Cenabı Allah bize nasip etmesin. Bilmeliyiz ki göz yaşarmadıkça gönül köprüsü kuramayız. Vatanımız için can,

vatandaşlarımız için gözyaşı, ailemizle gönüllülük içinde ter dökmeyi nasip eylesin."

Kızılay Adana Şube Başkanlığı görevlileri ise cami avlusunda kurdukları çadırlarda namaza gelen vatandaşlardan kan aldı.

Kaynak: İHA