‘Dede-Torun Çevre İçin Elele‘ Proje Finali Huzurevinde Yapıldı

Bursa Özel Nilüfer Yıldırım İlköğretim Okulu, geri dönüşüm ve çevre için ‘Dede Torun Çevre İçin Elele‘ projesine destek verdi.

Bursa Özel Nilüfer Yıldırım İlköğretim Okulu, geri dönüşüm ve çevre için ‘Dede Torun Çevre İçin Elele‘ projesine destek verdi.

Özel Nilüfer Yıldırım İlköğretim Okulu, Merkez Osmangazi Belediyesi ve Exitcom Recycling Atık Taşıma Toplama Depolama Şirketi işbirliğiyle 6 Ocak 2011‘de başlatılan ‘Dede Torun Çevre İçin Elele‘ projesi finali, Büyükşehir Belediyesi Huzurevi‘nde gerçekleştirildi. Proje ile öğrencilerin topladığı elektronik atıklar belediye vasıtasıyla geri dönüşüme kazandırıldı.

Projenin final törenine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Hüseyin Koçak, Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, Exitcom Genel Müdürü Murat Ilgar, Belediye Başkan Yardımcısı Servet Büyükpoyraz ve projeyi gerçekleştiren Nilüfer Yıldırım İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Seçkin ile idareciler katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, geçen yıl ‘Naylon Poşete Hayır‘ projesini başlattıklarını hatırlattı. Bunun için huzurevi sakinlerine bez torba diktirilerek halka dağıttıklarını anlatan Dündar, projenin çok başarılı olduğunu kaydetti. Şimdi ise elektronik atıkları toplamak amacıyla çalışma yaptıklarını dile getiren Dündar, şöyle konuştu:

"Elektronik atıklar, bitkisel atık yağlar, atık pil, poşet tüketimini azaltma ve ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması konularında önemli çalışmalar yaptık. Çalışmaları, toplumun farklı kesimleriyle gerçekleştiriyoruz. Projeyle Nilüfer Eğitim Kurumları öğrencilerinde çevre bilincini oluşturduk. Öğrencilere erken yaşta sosyal sorumluluk duygusu kazandırmaya çalıştık."

Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı ise böyle bir proje içerisinde yer almaktan mutlu olduklarını ifade etti. Proje kapsamında 280 huzurevi sakinine hediye alındığını anlatan Dilitatlı, "Huzurevi ziyaretleri ile vefa duygusu geliştirildi. Ayrıca ‘e-atık toplama kampanyası‘ ile 5 ton elektronik atık toplandı." dedi.

Birlikte çalışmaktan mutlu olduklarını bildiren Dilitatlı, Osmangazi Belediye Başkanına hediye takdim ederken, başkan da Dilitatlı‘ya plaket verdi. Abdülkadir Kötek ve dedesinin karşılıklı şiir okumaları ve Selahattin Yağmur ile dedesinin zeybek oynamaları ardından, program, İrem Nur Çiftçi isimli öğrencinin mini konseri ile sona erdi.