Başbakan Erdoğan: Meydanı Bu Teröristlere, Çetelere Bırakmamalıyız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu’daki terör saldırısında yaralanan polis memuru Metin Kuş’u hastanede ziyaret etti. Erdoğan çıkışta yaptığı açıklamada, “Meydanı bu teröristlere, çetelere bırakmamalıyız. Bu ortak kararlılığımızla olur.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu’daki terör saldırısında yaralanan polis memuru Metin Kuş’u hastanede ziyaret etti. Erdoğan çıkışta yaptığı açıklamada, “Meydanı bu teröristlere, çetelere bırakmamalıyız. Bu ortak kararlılığımızla olur.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu’daki terör saldırısında yaralanan polis memuru Metin Kuş’u tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Erdoğan çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, olayda hayatını kaybeden polis memuru Recep Şahin’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi. Şahin’in yanında Metin Kuş’un bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, Kuş‘un araçtan çıkıp sürünerek yolun karşı tarafına geçtiğini ve kendisini koruma altına alarak bir süre müsademede bulunduğunu aktardı. Kuş’un hayati bir tehlikesi bulunmadığını belirten Erdoğan, pazartesi günü taburcu olacağını söyledi.

Seçim öncesi bu tür demokratik olmayan yollara terör örgütünün başvurabileceğini bildiklerini belirten Erdoğan, “Buna yönelik belli tedbirler alınıyor, ancak tedbirler de sınırlı. Sınırsız bir tedbir söz konusu değil, bir yere kadar alabiliyorsunuz.” dedi.

Bölücü terör örgütünün özellikle AK Parti’ye karşı takındığı tavrın ortada olduğunu dile getiren Erdoğan, “Parti teşkilatlarımıza molotoflu saldırılar yapılıyor, ancak bunlar bizi yıldırmayacak. Bu, demokrasi mücadelemizde, insanımıza hizmet mücadelemizde azmimizi daha da çok güçlendirmekte. Yola çıkarken böyle çıktığımızı da meydanlarda ifade ettik. Bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bundan onlar kendi lehlerinde herhangi bir umuda kapılmasınlar.” ifadelerini kullandı.

“Milletimden özellikle şunu istiyorum.” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Meydanı bu teröristlere, çetelere bırakmamalıyız. Bu ortak kararlılığımızla olur. Birlikte bu kararlılığı göstereceğiz. Vatan toprakları boş değil, meydan boş değil. Onlar da bunu görecek. Yola bu şekilde devam edeceğiz.”

Bölgedeki operasyonlarla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, 5 -6 kişilik bir gruptan bahsedildiğini, arama çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

BDP’nin desteklediği bağımsız aday Aysel Tuğluk’un açıklamaları ile ilgili ise “Beni ilgilendirmiyor. Dün onunla ilgili açıklamaları yaptım.” karşılığını verdi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ın, saldırının hedefinin AK Parti olmadığı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, bu söylemlerle neyin amaçlandığını bilmediğini belirterek, açıklama yapmasına gerek olmadığını kaydetti.

Erdoğan, hastane çıkışında bazı vatandaşlarla da ayak üstü sohbet etti.